Skriveriet

porträtt åsa1Skriveriet. Jag måste damma av det lite. Sätta mig ner och komma igång. När jag skrev som mest intensivt på min bok så var Tore och Emanuel det sista jag tänkte på innan jag somnade varje kväll. Jag behövde inte ens läsa för jag skrev mig liksom till söms. I drömmarna skrev jag och sedan när jag vaknade. Nu har det inte varit så på ett tag. Ett boksläpp kom emellan, några tentor, en förkylning och lite annat smått och gott. Grejen är att om jag varit inne i skriveriet så hade allt det där inte spelat någon roll för jag hade skrivit i alla fall.
Men nu råder minsta motståndets lag. Få se till att komma över det. För jag älskar ju att skriva. Rent bokstavligt alltså. Att trycka ner tangenterna och höra ljudet (nej jag skriver inte på en 50 år gammal Facit med färgband som bara går att inhandla i en speciell affär på Östermalm som har öppet mellan 11 och 14 torsdagar i jämna veckor) men jag KAN INTE skriva med papper och penna.
Följande utspelade sig på en tågresa mellan Malmö och Stockholm: ”Kan du inte skriva färdigt på tåget då?” ”Nä, jag har ingen dator med mig.” Helt allvarligt såg jag ingen lösning på problemet. Som när den automatiska dörröppnaren till vår port inte funkar och jag trycker tre gånger och sedan blir stående och dumstirrar på järngrinden och tänker: ”Meh, hur ska jag komma IN?” tills en granne passerar och öppnar analogt! D.v.s. med hjälp av sina händer drar upp porten och promenerar in.
Det där med att skriva för hand, jag vet inte vad det är, men något tråkigt, trist och ostrukturerat. Är det för att jag skriver så fult? Kanske. Jag har aldrig med mig anteckningsbok och skriver ner roliga dialoger som jag hör på bussen för jag resonerar som så att om det är tillräckligt roligt eller tänkvärt så kommer jag att minnas det. Vilket jag ju inte gör. Jo ibland. *letar febrilt i minnet efter rolig dialog som jag hört och som kan användas som exempel och alltså understryka det jag just skrivit. Kommer inte på något*. Men problemet är att jag inte alltid kommer ihåg det när det verkligen behövs.
Att göra lista: träna på min handstil
Komma igång med skriveri
Köpa färgpatron till min antika hp skrivare

4 reaktioner på ”Skriveriet

  1. Anteckningar i mobilen! Har både antecknat dialoger och idéer och skrivit långa textsjok där. Sen mejlar man till sig själv och klistrar in direkt i manusdokumentet.

  2. Måste skriva på dator jag också. Får kramp i fingrarna direkt, om jag försöker skriva för hand. Jag blir för ivrig, försöker utan framgång skriva i takt med mina tankar och jag hinner ju inte! Jag har Jota Text Editor i mobilen, skriver några korta rader där ibland, men för det mesta glömmer jag både att skriva ner och sen att kolla vad jag har där. Jag behöver också ny färgpatron. Blir inte av att köpa, bara :-).

  3. Känner igen mig, kan knappt skriva en läsbar komihåglista för hand. Jag ser inte vad det står, handstilen var aldrig bra och har bara blivit sämre. Det går så långsamt jmf med datorn, och så får man ont i handen. Länge leve tangentbordet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s