Tid…

porträtt åsa1 Aaah, the irony…

Här har man gnölat och gnällt i flera veckor över att det är så svårt att skriva, att det inte blir så bra som man vill och yada yada. Men man har haft tid att skriva?! Tydligen har det funnits oceaner av tid att vara usel på. Nu, helt plötsligt, så befinner man sig i ett läge där det varken finns tid eller ork att plita ner en endaste rad! Jaha! Nähä? Så kan det gå.

Då vill man bara gå tillbaka till den där gnälliga människan och ruska om densamme och skrika: ”Sluta gnöla och njut. Skriv en låttext om du fastnar. En limerick eller, vad vet jag,  en arg insändare om hopplösa cyklister eller en egen fortsättning av Twilight på någon fan-sida på nätet. Du får ju i alla fall sitta där med fingrarna mot tangentbordet och drömma, skriva, skapa och fantisera. Du har ju tydligen tid.”

Så vill man säga till den där självömkande lilla personen som tycker det är så svårt att få till en perfekt mening, som inte tycker att det blir riktigt som man tänkt sig (allt detta sägs med en tillgjort grinig röst). Bo-ho-hoo säger jag bara. Så här i efterhand.

För så är det: när man kan så går det inte.

Och tvärtom. Tydligen.

P.S (Ännu) kortare inlägg än vanligt p.g.a brist på tid.

9 reaktioner på ”Tid…

  1. Som så många andra: Hög igenkänning! Bristen på tid till det man helst av allt vill göra var den stora anledningen till namnet på min blogg faktiskt 😛 Känner lite smått hur paniken sprider sig när jag tänker på allt jag ska hinna bara innan den här månadens slut. (Typ skriva 200 omdömen, betald artikel ska skrivas och researchas, skrivarkurs mm mm…) Vi får enas om att lägga till en dag eller två i veckan helt enkelt 🙂

    • Jo, precis så. Samtidigt möjligen nyttigt att ”tvingas” bort från sin text ett tag. Hoppas i alla fall det, att man arbetar på den omedvetet (åh, vilken dröm att inse när man sätter sig vid datorn igen att man hat gjort hela jobbet utan att veta om det. Bara att skriva ner 😉 ).
      Åsa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s