Jag ska stå på barrikaderna och skrika här är jag!

Anna Lönnqvist_porträttJag ska erkänna en sak. Eller egentligen två saker. Ett. Jag är ganska blyg. Två. Jag är en jäkel på att skriva jobbansökningar och gå på intervjuer och få jobbet.

Jaha? Och?

Tills kärleken skiljer oss är skickad till tryckeriet och jag tänkte luta mig tillbaka tills det är dags att skriva nästa bok. Pilla mig i naveln, dricka te, umgås med mina barn och ha det bra. Innan det är på’t igen! Nu kan jag inte göra ett endaste dugg mer för min roman.

Eller? Om det egentligen är nu som det börjar? Romanen ska liksom säljas också. Den lilla detaljen … Och för att sälja måste man marknadsföra sig. Stå på barrikaderna och skrika här är jag! Anna Lönnqvist! Ni vill och ska väl läsa min debutroman? Va, va, va?!

Det ska nätverkas och mötas. Jag ska vara synlig på bloggar, i sociala medier, i tidningar och i så många sammanhang som det bara går. Motsatsen till det jag beskrev här. Jag ska krypa ur min skrivargrotta. Riva av mig mysbyxorna och tofsen på huvudet. Ta på mig kavaj. Smink. Klackar. Fixa till håret. Byta skepnad. Ikläda mig rollen som business woman.

Som författare idag är du ett varumärke. En produkt. Det handlar inte bara om vem som skriver bäst och får de finaste recensionerna. Kanske handlar det egentligen ganska lite om det. Du måste synas. Överallt. Jämt. Hela tiden. Och jag som är blyg … Hur ska det gå?

Egentligen är jag inte blyg. Men jag är inte den typen som minglar runt och slänger mig i famnen på allt och alla som jag inte känner. Kanske kan jag skylla på att jag är född och uppvuxen i Norrbotten? Jomenvisst. Jovars. Jo. Varför prata i onödan? När det går att nicka lite sävligt.

Fast vet ni? Vi pratar även däruppe. Och jag driver eget företag. Vet precis hur jag ska uttrycka mig i tal och skrift, för att marknadsföra mig. Få jobbet! När jag är karriärkvinnan Anna.

Dags att göra samma sak med skrivandet nu då. Gå utanför min privata sfär. Bli författarinna professionellt. Här kommer Anna Lönnqvist, tjolahopp, tjolahej, tjolahoppsan-sa! Ni ser mig väl? Jag står här. Redo att ses. Träffas. Prata. Och när jag tänker efter finns det inget jag hellre pratar om just nu än min bok! 

Om Anna Lönnqvist

I am a Swedish feelgood writer. My first novel "Tills kärleken skiljer oss" was published in 2014. The sequel "Tjugo år till dig" was released in June 2016.
Det här inlägget postades i Anna Lönnqvist, Debut, Författarliv, Marknadsföring, Tills kärleken skiljer oss. Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till Jag ska stå på barrikaderna och skrika här är jag!

 1. Jag kände verkligen igen mig i det där med att skriva bra om sig själv och lyckas på intervju, medan det där med att visa upp sig och hur bra man är i andra sammanhang kan vara hur svårt som helst. Ett inlägg jag behövde 🙂 Tack!

  • Anna Lönnqvist skriver:

   Vad kul att du kände igen! Ja, det gäller nog att försöka överföra den positiva känslan man har i vissa sammanhang till andra, och att tro på sig själv. We can do it! 🙂

 2. Anneli skriver:

  Stort lycka till! Kul att vi fick ses hos Josefine. 🙂

 3. Manuskt skriver:

  Lycka till med marknadsförandet! Dela gärna med dig om du hittar en extra bra metod 🙂

 4. Katarina Persson skriver:

  Ja, det där är verkligen en utmaning. Jag tror du är inne på helt rätt spår. Man måste synas! Måste nog bli bättre på det där själv med. O:-)

  • Anna Lönnqvist skriver:

   Ja, tror det är enda vägen framåt idag. Syns man inte finns man inte … Lite så. Vi får utmana oss själva helt enkelt. 🙂

 5. Eva Ludvigsen skriver:

  Kom igen brudar, ut och marknadsför er produkt! Ni kan den absolut bäst, känner absolut mest för just de karaktärerna. Nu ska det bara läsas… 🙂

 6. Susanne Ahlenius skriver:

  Man får verkligen utmana sig själv! Sedan är jag lite likadan och när jag såg dig på Josefines boksläpp blev det så konstigt. Det brukar bli så när man träffas i IRL 🙂 må så gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s