Releasefest med boktrailerpremiär

porträtt anna1Vilken perfekt kväll för releasefest! Solen strålade över fina Äppelvikens bokhandel denna torsdagen 24 april. Underbara människor kom dit och firade med mig. Tills kärleken skiljer oss, som bara dagar tidigare anlänt från tryckeriet, fanns på plats och jag överfölls av en sådan känslococktail av surrealism, eufori och förvåning när jag höll boken i handen för första gången, att jag höll på att ramla omkull. ”Har jag verkligen skrivit den här?”

signering

Signering

Även när jag signerade boken svepte en överväldigande blandning av förundran, lycka och ”är det här på riktigt” över mig. Att få förmånen att skriva min personliga hälsning till mina första läsare. Att få befinna mig på andra sidan signeringsbordet och själv vara författaren. Stort, läskigt och himlastormande på en och samma gång!

Bland gästerna på releasefesten fanns Susanna och Philip, huvudpersonen och hennes make, i Tills kärleken skiljer oss. Ja, det är faktiskt sant så tillvida att det var Izabel Colleen och Henrik Jakobsson som spelar Susanna och Philip i boktrailern för Tills kärleken skiljer osssom var där.

Henrik "Philip" Jakobsson och Anna Lönnqvist

Henrik ”Philip” Jakobsson och Anna Lönnqvist

På releasefesten var det nämligen boktrailerpremiär och ända in i det sista pågick arbetet med att få den klar. Några veckor innan hade jag skissat upp synopsis och filmmanus, gett förslag på musik och fått vara med och tycka till om valet av skådespelare. Filmteamet satte sedan ihop en storyboard i rörlig form som jag godkände innan de började spela in. Dagen innan festen fanns slutresultatet i min inbox. Kolla gärna in det här!

Snart ska jag sätta mig ner och skriva så det bara ryker på roman nummer två. Men innan dess ska jag njuta ytterligare lite till av boksläppet och en av de första recensionerna av Tills kärleken skiljer oss. Jag har förstått redan nu att romanen väcker känslor.

Anna och Ewa

Anna Lönnqvist och Ewa Åkerlind, förläggare på Ordberoende Förlag, efter premiärvisningen av boktrailern för Tills kärleken skiljer oss

14 reaktioner på ”Releasefest med boktrailerpremiär

 1. Tack Anna för att jag fick vara med och fira din fantastiska releasedag. Snart ska jag börja läsa boken, bara jag läst ut den jag läser på just nu. Det var så härligt att se dig stråla som en sol bland alla glada människor. Jag önskar dig ett varm lycka till med boken ute i världen och med ditt författarskap <3! Kram

 2. Jättegrattis Anna! Så roligt att kvällen var lyckad och att du redan fått fina recensioner (håller med Johannes, det kommer vara långt från tyst! Tycker det pratas redan.). Himla trist att jag missade din kväll, men ändå glad för din skull!

  • Tack Hanna!!! Det var en mycket lyckad kväll och jag är verkligen ödmjuk och tacksam för de första recensionerna. Det var trist att du inte kunde vara där, men vi får fira våra debuter gemensamt sedan! 🙂

 3. Wow! Det är ju verkligen drömmen och vad roligt att få följa dig på resan här på bloggen!
  Har du något tips på hur man ska tänka för att hålla lågan levande? Jag har fått standardrefuseringar av 5 av 11 förlag nu. Finns det ens någon chans fortfarande?

  • Vad roligt att du följer med på ”min resa”! 5 av 11 förlag tycker inte jag alls är mycket när det gäller refuseringar. Du har mer än hälften kvar och kanske finns det ytterligare något förlag som du inte har skickat till ännu? Och skulle det vara så att du får refuseringar av alla får man försöka kämpa vidare. Om du inte redan har gjort det är det alltid bra med input från lektör, författarcoach eller liknande. Stort lycka till!

 4. Tack för att jag fick komma och fira din dag. Det ligger ju en drös av bilder ute på en massa bloggar just nu. Och en boktrailer, det är bara så cool. Undrans hur jag skulle göra min om Nate och Ingrid…? Kram

  • Tack själv för att du kom! Ja, det finns foton ute på en hel del bloggar. Jättekul! Klart du ska göra en boktrailer! Kram

 5. Oj, nu pirrade det till i min mage, att jag ska vara där också inom en överskådlig framtid. Jättegrattis till releasefesten och boktrailern och den bra recensionen! Det kommer inte alls vara tyst om din roman Anna som du befarar i ett tidigare inlägg!

  • Det är lite pirrigt men samtidigt superkul och verkligen något att se fram emot! Och när man väl står där släpper all spänning. Tack!! Jag hoppas att det inte ska vara helt tyst … 🙂

 6. Så härlig känsla! Minns mitt boksläpp som igår, trots att det redan är många månader sen. Vill ju vara med om en till! 🙂 Det kommer säkert gå bra för dig och boktrailern var riktigt bra!

  • Tack Anna! Ja, verkligen bästa känslan, och som du säger, det är definitivt något jag vill vara med om igen. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s