Novellutmaning!

Debutantbloggen inbjuder sina läsare att delta i den första, stora novellutmaningen i bloggens historia! Tanken är att ge nya möjligheter till interaktion mellan läsare och skapa ett litterärt forum med högt i tak.

Information:

 • Välj ett litterärt motiv från listan längst ner.

 • Skriv en novell på max tusen ord (s.k flash novell) som behandlar det valda motivet i vilken genre som helst.

 • Skicka in novellen till oss senast 15 juni på debutantbloggen@gmail.com

 • Vi väljer de bästa fem novellerna och postar dem här under söndagarna i juli för att ge er möjlighet att ge respons på varandras texter. Naturligtvis ger vi också respons!

 • Alla får nya idéer, ny input och växer som författare!

Vi hoppas att så många som möjligt vill delta! Välkomna!

Litterära motiv:

Att fly från sitt öde

Efter undergången

I gränslandet

Antihjälten

Kvinnan av börd, mannen av folket

16 reaktioner på ”Novellutmaning!

 1. Pingback: Gepetto kontra Gollum | Debutantbloggen

 2. De tre första ämnena låter som en början på en dikt, om man läser dem ihop : ) Men nu var det väl ingen dikttävling… Ska försöka hinna få ihop en novell, kul tävling!

 3. Å så bra idé! Och riktigt bra ämnen, jag hookade direkt på flera av dem… Vill verkligen vara med, men är som vanligt en fegis. Å andra sidan är typ det här bästa möjligheten på länge att få en egen text läst av en otroligt intressanta grupp människor (aka debutanbloggarna, om ni inte förstod det). Bra initiativ, jag återkommer med ett bidrag! Jo, vi säger väl så.

  /Anna

 4. Hej! Vilket kul initiativ! Jag har faktiskt precis startat en blogg med små flash-likande noveller som på ett eller annat vis berör antihjältar. Min fråga är därför om det skulle vara ok att skicka in en historia (i redigerad form) som redan publicerats där, eller är det ett krav att det som sänds in aldrig tidigare sett dagens ljus? Mvh Frida

  • Kul att många vill vara med! På din fråga svarar vi ja. Eftersom detta inte är en tävling där pengar är inblandade utan en möjlighet att få respons och få synas i ett större sammanhang är det helt okej att bidra med texter som publicerats på egen blogg. Texter som publicerats i antologier/veckotidningar mm tackar vi nog nej till däremot, för att inte stöta oss med det juridiska.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s