Enkät: sommarskrivande

I dagens lördagsenkät berättar debutantbloggarna om de närmaste månadernas skrivande, d.v.s. hur kommer ert sommarskrivande att se ut?

porträtt åsa1Åsa Asptjärn

Jo tack bra hoppas jag! Inspirerat, flödande och helt igenom genialt förutsätter jag naturligtvis. Jag ser framför mig hur jag kommer att ha oceaner av tid i vackra omgivningar. Sedan kan verkligheten bli en helt annan, men i detta fall väljer jag att ha sjukt höga förväntningar.

porträtt oskar1

Oskar Edvinsson

I sommar ser det inte annorlunda ut än i vanliga fall när det gäller skrivandet. Jag kommer skriva när det blir tillfälle till det, förmodligen mest under kvällstid när barnen sover. Kanske blir omgivningen annorlunda, det är alltid trevligt att sitta ute när vädret tillåter det. Jag är inne i en fokuserad period just nu så sommarlov är inte aktuellt. Däremot kan ju en kall öl till skrivandet sitta bra i solnedgången, så det kan ju bli lite annorlunda. Särskilt om det blir för många …

porträtt anna1

Anna Lönnqvist

Jag ligger precis i startgroparna att skriva roman nummer två och hoppas på en intensiv skrivarsommar, det är åtminstone målet. Det finns en historia som väntar på att berättas, och just nu är jag i ”nyförälskelsefasen”, så där så att jag vill hänga med mina karaktärer så mycket och så ofta det bara går. Förhoppningsvis kommer jag att ha en skrivarvecka i slutet av juli, då jag bara fokuserar på skrivandet. Det kan vara svårt att få ihop semester, familj och skrivande annars.

IMG_4952Hanna Höglund

När Ljus som varit dolt är skickad till tryckeri kring midsommar ska jag först och främst beta av lite på min läslista innan jag sätter tänderna i ett efterlängtat skrivprojekt. Att skriva nytt efter åratal av redigering kommer bli som att andas igen efter att ha simmat under vatten lite för länge. Projektet är sådant att jag dagdrömmer om det mest hela tiden och skriver huvudkaraktärernas namn på väggarna i duschkabinen varje morgon. Synopsis är klart och jag planerar att skriva massor fort, lättsamt och kravlöst och ovanpå sådana trevliga adverb hoppas jag på ytterligare en skrivarresa av samma episka mått som den förra året. Då reste jag tillsammans med tre, kreativa kvinnor till en gammal, ombyggd landsortsbiograf i en skånelänga med grönt koppartak strax söder om Hallandsåsen för att äta, fika, prata kreativitet och skriva. Åh, det hoppas jag blir av!

porträtt johannes2Johannes Pinter

Det kommer bli lite olika skrivande för mig i sommar. Dels kommer jag att få lektörsutlåtande på VACKRA KYRKOR i slutet av juni som ska justeras. Sen har jag en kortromantext som ska gås igenom efter att ha dissekerats under vårens skrivarkurs på skrivarakademien. Sen har jag en ny roman som har finplanerats under våren som jag börjar skriva på nu i dagarna som jag bara vill tokskriva igenom. Jag kommer att vara i sommarhuset på Gotland mesta delen av sommaren, och där blir det inte lika mycket skrivande som hemma, men några timmar varje dag tänker jag se till att få.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s