En riktigt god jul och tack för mig

porträtt anna1Det här blir mitt sista debutantbloggsinlägg. På självaste julafton. För exakt ett år sedan befann jag mig på samma plats som nu, i djupaste Västerbottensskogen, och var mitt uppe i redigeringen av min debutroman Tills kärleken skiljer oss. Jag pratade ihop mig med mina blivande debutantbloggskollegor om det kommande året. Jag var så förväntansfull och nervös inför mitt debutår. Och nu är det snart slut. Vad fort det har gått.

2014 inleddes med redigering av min bok och filande på baksidestext och säljmaterial. Jag vet inte hur många gånger jag läste och redigerade Tills kärleken skiljer oss, innan den gick till tryck. Många gånger blev det, och det är jag tacksam för. Det var värt att lägga ner den tiden.

I slutet av april debuterade jag, hade releasefest på Äppelvikens bokhandel och började spänt vänta in recensioner på det jag hade skrivit. De flesta var bra, till och med över förväntan, någon var mindre bra. You can’t please them all. Men sammanfattningsvis har jag fått otroligt mycket fin feedback från de som har läst Tills kärleken skiljer oss och det värmer ända in. Det är den stora anledningen till att fortsätta skriva.

Jag var med i radion, vilket var en ny spännande upplevelse (det gör jag gärna igen), lokalpressen i Norrbotten och i Väsby, och jag var ett boktips i magasinet Tara. Jag deltog på mitt första författarsamtal om min bok. Nervöst, men lärorikt och med känslan att det här vill jag göra fler gånger. Jag började min berg- och dalbaneväg mot mitt nästa manus. Jag deltog på världens längsta bokbord och bokmässan.

Framförallt har en stor del av 2014 faktiskt spenderats här, på debutantbloggen. Skrivande, kommenterande och läsande. Det har varit en förmån och en ära att få blogga här. Att lära känna er. Varje gång jag har fått kommentarer på mina inlägg har jag blivit genuint glad. Det betyder så mycket, de där orden. Tack för att ni har läst, uppmuntrat och delat med er av era egna tankar och ert eget skrivande.

I slutet av mars 2015 kommer pocket:en av Tills kärleken skiljer oss ut. Förra veckan fick jag besked att den har sålts in till alla stora bokhandlare. Inte helt självklart när man ligger på ett mindre förlag och fantastiskt roligt. En fin julklapp.

Jag kommer att inleda 2015 på samma sätt som 2014, med att redigera manus. Förhoppningsvis blir det manuset bok nummer två.

Hoppas ni får ett fint skrivarår 2015! Fortsätt kämpa för att komma dit ni vill. Det tänker jag göra.

Kanske syns vi i kommentarsfältet på debutantbloggen eller någon annanstans på nätet eller irl? Jag hoppas det! Jag finns på min blogg och författarsida på Facebook. Även på Instagram och Twitter förstås. Blev väldigt ”social media” det här året.

Jag hoppas att ni får en fin jul. Kom ihåg att det finns inga måsten. Egentligen. Lätt att glömma det ibland.

Jag önskar er en riktigt God jul och ett Gott Nytt År! Stor kram på er!

anna_ute

4 reaktioner på ”En riktigt god jul och tack för mig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s