En bokmässa kommer sällan ensam

ThomasSom alla, eller nästan alla, eller i alla fall en hel del, åtminstone av den här bloggens läsare, vet så är det Bokmässa på G. Eller i G. G som i Göteborg – om två veckor. Lite drygt två veckor när detta skrivs för att vara mer exakt.

Det skall bli jättekul! Och intensivt. Det sistnämnda är inte en förhoppning utan mer en slutsats utifrån förra årets besök – när jag var där för första gången. Då dessutom bara som besökare, men jag blev helt utmattad bara av det. I år skall jag dessutom vara där i egenskap av publicerad författare. Jag skall inte vara med i några av de officiella programpunkterna, men däremot har jag två signeringar bokade. En i förlagets monter på lördagen, och en hos SF-bokhandeln på söndagen. Nervöst? Javisst. Kul? Garanterat. Men som sagt. Det räcker egentligen med ljudnivån, folkmängden och allt spännande att titta på för att jag skall bli helt slut.

Men mer om det senare.

För innan Göteborg skall jag på en annan bokmässa. En bokmässa som är lite mindre till omfånget, men inte desto mindre trevlig. För fjärde året i rad ordnar nämligen ”Föreningen Östergötlands bokmässa” den smidigt benämnda Östergötlands bokmässa i Linköpings stadsbibliotek.

Jag har varit på de två senaste och jag har haft riktigt trevligt bägge gångerna. På ett sätt påminner det lite mer om en fantastikkongress i det att det är närmre mellan författare och läsare. Samtidigt är det mer som Bok och Bibliotek i Göteborg i att det är extremt blandat. Allt som har med litteratur och Östergötland att göra. Lite så.

Det som var lite extra kul var att jag insåg att vi var tre Östgötaförfattare på förlaget. Anna Blixt, Helena Andersson, och så jag. Vi bestämde oss efter en kort överläggning för att ställa ut tillsammans. Så på lördag, den 19:e september, kommer jag stå på Linköpings stadsbibliotek och prata om, och förhoppningsvis, sälja min lilla bok…  Men jag kommer inte stå ensam, och det känns rätt skönt. Det blir premiär för min nya roll-up också. Undrar hur det kommer att kännas. Att ha en två meter hög bild på sig själv intill? Ah well, jag kommer ju förhoppningsvis bli lätt att hitta. Lätt att undvika också kanske…

Men som sagt, den här gången ska jag vara lite mer förberedd. Jag har kortläsare. Jag har böcker – och fler är på väg. Och jag har min roll-up.

Duk! Och reklamblad. Det har jag inte. Måste hinna fixa! När?

Två bokmässepremiärer för författarjag. Två helger i rad. Det är mycket nu…

Och jag som är trött redan innan det ens börjar.

Hoppas att någon härifrån har möjlighet att titta förbi och prata lite? Det skulle kännas väldigt bra.

Men oavsett om du vill undvika mig eller träffa mig så tycker jag du skall komma till biblioteket på lördag om du har möjlighet att ta en tripp till Linköping. Det brukar vara bra nämligen!

2 reaktioner på ”En bokmässa kommer sällan ensam

  1. Jag tänkte komma förbi på lördag. Måste ju spana in rollupen i verkligheten. 🙂
    Glöm inte att ta hand om dig själv bara. Även roliga saker kan det bli för mycket av.

  2. Kul och jobbigt. Precis som det brukar med andra ord.
    Jag har kollat tillhörigheter vad gäller geografi, och nu handlar det inte om något etniskt utan strikt geografiskt, och jag kvalar in till öst-regionen vad gäller exempelvis Författarcentrum (där jag såg info om ovan nämnda mässa). Skickade in en medlemsansökan av bara farten! Kanske jag finns i Linköping nästa år (om mässan är på årlig basis).
    Kul och jobbigt med mässor. G- mässan är otrolig. Jag är redan trött. ☺
    Kanske vi ses! Lycka till på signeringarna. Jag ska bara smyga omkring med min bok upptryckt under hakan och dela ut reklamblad. För jag har redan sådana …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s