Inte en krönika

Thomas_2Satt och skrev en ”årskrönika” över mitt år som debutantbloggare när det slog mig att jag var inne på helt fel spår. Det inlägget, mitt sista här på debutantbloggen, kan inte handla om bara mig. Jag är bara en enda liten pusselbit.

Felicia. Tack för det här året! Jag önskar dig ett gott nytt 2016. Ser fram emot att höra mer om hur det går för dig som feel-something-författare. Att jobba ihop med dig kanske till och med. Det ska bli jättespännande!

Fredrik. Ska du gå och bli komediförfattare? Ja, det vore väl kul (pardon the pun)!!! Jag hoppas innerligt att du når iland med ditt nya projekt. Och att du vill fortsätta vara med på Felicias och mina upptåg.

Christina. Din produktivitet är helt fantastisk. Jag håller inte reda på alla dina projekt. Hoppas vi kan träffas någon mer gång i verkligheten, för det var verkligen kul i Göteborg. Stort lycka till med alla boklanseringar!

Johan. Min frände i musik och i tvivel. Jag är helt övertygad om att det kommer att komma något nytt vasst från dig snart. Vi borde ta ett heldygn någon gång och stänga in oss i ett rum och lyssna på musik och spåna romanidéer.

Men återigen, förlåt mig allihop, så är ni också bara pusselbitar. För bloggen är inte vi, och kommer aldrig att vara. Eller jo, den är vi, men den är så mycket mer än bara vi. Snart kommer det nya skribenter. Och innan oss fanns det andra. Hanna och Johannes, det var hur kul som helst att ses på bokmässan. Jag hoppas ni tycker vi har burit den vidare. Och alla ni andra bloggare innan och efter. Det är en ära att få ha varit en del av detta.

Fast inte ens om jag räknar upp alla bloggare, från Augustin som kom tillbaka och gästbloggade här – till de nya som ni snart får namnen på så räcker inte det.

För vem är denna blogg till för egentligen? Alla läsare. Alla som drömmer om att skriva, eller som bara är nyfikna på nya författare, eller som hamnar här av annan anledning. Utan er hade det ju inte funnits någon anledning att skriva över huvud taget. Eller hur? Bloggen hade inte funnits i så här många år utan er. Det är ni som har fått mig att, oavsett hur jag har mått och oavsett hur mycket jag haft att göra, varje måndag ta mig till tangentbordet och skriva – inte pliktskyldigt – utan för att jag vill fortsätta samtalet med er.

Anna, Annika, Maria, Marie, Frida, Sara, Pia, Anni, Linda, Ingrid, Daniel, Patrik, Peo, Gabriella, Eva, Pernilla och allt vad ni heter: Fan vad bra ni är! Och vad kul det har varit att få veta att ni finns därute och läser, funderar, kanske till och med kommenterar ibland. Jag säger ju att jag skriver för att jag vill bli läst, för att jag vill beröra. Och det  inser man när man skriver här att det är inte något man bara säger. Här vet jag att det jag skriver blir läst. Och då och då får man feedback på att man dessutom lyckats nå fram till någon med något – stort eller litet. Och det betyder verkligen allt! För mig.

Tack!

Fortsätt komma hit och göra den här bloggen till vad den är: En fantastisk mötesplats för drömmar, tankar och funderingar.

Tack för 2015. Nu ger jag mig in i det ännu så länge outforskade 2016. Mitt första år efter debutantbloggen. Jag vet vad jag vill göra där, men jag har ingen aning om hur det kommer att bli. Men jag vet att jag kommer att återvända hit då och då – fast då som läsare.

Tack för mig!

/Thomas

16 reaktioner på ”Inte en krönika

 1. Tack själv Thomas! Det har varit ofantligt roligt att få följa er det här året, och jag kommer sakna er. Kanske jag kan få vara med och dricka öl på Fantastika 2016 ? 😉

 2. Tack Tomas. Ni har verkligen varit ett härligt gäng och tillsammans gjort den här bloggen till något alldeles speciellt. Det känns nästan som att jag känner några av er :-). Avsked är sorgliga men samtidigt är det ett avstamp till något nytt. Och av ditt inlägg förstår jag att det är en hel del nytt på gång.
  Jag har redan tittat in på Sällsamt sida. Kul idé att starta en hemsida tillsammans med skrivvänner. Det är nog ett bra sätt att skapa en levande blogg, precis som Debutantbloggen är.
  Lycka till i fortsättningen.

  • Tack Marie! Lycka till själv också, för jag vet att du har en del spännande saker på gång själv. Och titta gärna in fler gånger. Jag kommer nog vara lite mer aktiv där igen nu när jag inte ska blogga här varje vecka. 🙂

 3. Tack själv för det här året Thomas! Vi ses alldeles säkert vidare i bloggar och på twitter och bokmässor men mest av allt hoppas jag att vi kan ta den där ölen och prata skrivande och meningen med livet någon gång. Då ska jag inte vara sjuk. 🙂

  KRAM!
  /Anna

 4. Stort tack för det gångna året. Det har varit lärorikt att läsa dina/era inlägg. Jag önskar dig/er ett riktigt GOTT NYTT SKRIV ÅR….och väntar på nästa bok 🙂

 5. Trots mitt pågående jullov, så kände jag att jag ville lägga in ett litet passus här. Tack själv, Thomas och alla ni andra debutantbloggare för att ni så naket delar med er! Jag har läst denna blogg i tre år och årets gäng är nog det som jag har läst med allra störst intresse rakt av. Man får alltid några favoriter …
  Jag har lånat era böcker på biblioteket och jag vet att några titlar säkert kommer att bli lästa också. Jag vill ju läsa mer av er.
  Stort tack för det här året och ett ännu större LYCKA TILL med framtidens ännu outforskade vägar.
  Jag stannar här som läsare och är så himla nyfiken …
  KRAM!
  /Anna

  • Tack så hemskt mycket Anna! Det har varit en ära att få skriva här, och givetvis härligt att få höra att det varit uppskattat.Och snart kommer det nya spännande personer att följa!

 6. Ett mycket bra och intressant sista inlägg. Tack för omnämnandet 🙂 Det har varit kul att följa dig och alla som bloggar här. Många kloka ord och funderingar som lett till nya insikter. Lycka till med dina skrivprojekt framöver. Har du en egen blogg? Tjing! /Anni

  • Tack Anni! Det vore hur kul som helst om några av mina ord hjälpt någon några steg på vägen. Egen blogg? Njae. Jag har min webbsida (http://thomasarnfelt.com) men där är det mest statusuppdateringar, oh en facebooksida. Men där jag skriver lite längre saker normalt – och förhoppningsvis kan bli lite mer aktiv nu igen är på Sällsamts gemensamma blogg: http://sallsamt.com

   Du får hemskt gärna titta in där någon gång! 🙂
   /Thomas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s