Lördagsenkät: Vilket är ditt ”favorit-hat-ord”?

ProfilbildAnna Ahlund: T-shirt! I min bok har alla T-shirt på sig hela tiden. De reflekterar över T-shirtar, pratar om T-shirtar, har T-shirtar med bandtryck, drar i T-shirtkanter, smyger in händerna under T-shirtar, och byter T-shirt med varandra när någon smutsat ner sig och ska jobba. Mina favorit-älsk-ord är ju annars allt som har med hår att göra. Luggar, tofsar, hårtestar som faller fram i ansiktet, lockar, halvlockar, inbakade flätor och hästsvansar som svänger fram och tillbaka när någon skakar på huvudet. En alternativ titel på min bok skulle kunna vara Hår, bara.

 

GB_Karl_Modig_1

 

Karl Modig: ”Alldeles”! ”Så”! Jag har (alldeles) för många känns det som. Och mina karaktärer ”trycker sig upp ur x” för många gånger. Sen har jag nog ännu fler uttryck och ord som jag använder för mycket, men som jag inte vågat inse än.

 

 

 

 

camilla-linde-portrait-350-square

 

Camilla Linde: Min grej är tydligen de där små onödiga orden: ”genast”, ”lite” osv. Det är lite onödigt att börja en text med att förminska sig själv.
Eller nej. Det är onödigt. Mycket onödigt.

 

 

 

7D__8786 2 - kopia

 

Jannice Eklöf: Förutom alla onödiga småord som strösslas runt gillar jag tydligen att illustrera min huvudpersons humör genom att hennes blodtryck stiger. Så till den milda grad att en testläsare trodde att hon hade medicinska problem.
Där har vi nyttan med testläsare.

 

 

 

IMG_8645

 

Ida Tidman: Det ord jag har mest problem med är ”Korp”, som i mitt fall oftast förekommer som namnet på en karaktär. Problemet är att mina fingrar tycks vara rörande överens om att alltid stava det ”Krop”, vilket gör att jag hela tiden får gå tillbaka och ändra. Jag är dessutom expert på upprepningar, men vilka ord det rör sig om går i perioder.

Annonser
Det här inlägget postades i Debut. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s