Kollage

bildmaricakallner16Tjo!

Jag är här, jag är där. Jag är uppe och jag är nere. Trådar hänger och slänger. Det händer mycket i livet och i skrivandet. Jag försöker knyta ihop allt med ett textkollage.

Jag bestämmer att den här veckan ska vara en skrivarvecka. Jag ska skriva och skriva.

Förra veckan fick jag Lina Wolffs autograf! Hon gjorde ett författarbesök på Skrivpedagoglinjen (Skurups folkhögskola) och jag höll andan för att inte skrika: DU ÄR MIN IDOL!!!!

De här böckerna läser jag nu:
De polyglotta älskarna, Lina Wolff.
Förr eller senare exploderar jag – John Green.
Skriv – en bok om att skriva, Bente Clod

Jag åker in till stan för att skriva på en ny plats. I ett rum. Ett rum som jag gillar och har längtat efter att skriva i. Jag tar bussen in till stan. Promenad till rummet och en hund och hens husse går in i mig. Först husse sedan hund. I rummet köper jag te och chokladboll och jag sätter mig och när jag öppnar ordbehandlaren startar en elektrisk såg. Jag vet inte vad en sådan såg heter men det låter skithögt och det luktar trä. Det luktar gott. Ljudet kommer ovanifrån. Över mitt huvud. Jag vill inte ha sågspån i håret.

Sitter fast i det nya manuset. Hittar inte energin. Hur hittar jag den igen? Umgås med texten i tankarna. Söker mig tillbaka till den. Jag längtar tillbaka till den och längtar tillbaka till energin.

Jag har börjat sjunga i en kör. En gospelkör och jag älskar det.

Övar upp min kreativitet. På Författarskolans fördjupningskurs tränar vi på att vara kreativa. Genom övningar och uppgifter och utmaningar. Vi ska ge oss själva utmaningar. Jag säger åt mig själv att röra mer på mig. Att sätta kroppen i rörelse.

Skriver det som får plats i berättelsen i skrivandet i livet i tiden. När jag säger ”Mitt nya manus” menar jag inte ett nytt manus utan tre nya manus som alla går under namnet Mitt nya manus.

Jag har skrivit ett prosafragment som heter Du måste förstå det. Läs den här om du vill: http://maricakallner.se/index.php/skrivboken/407-du-maste-foersta-det

Tid för releasefesten är bestämd. Det blir kl. 17. Alltså: 18 mars kl 17 på Garaget, Lönngatan 30 i Malmö. Hoppas att vi ses där!

p.s Hur mår du och ditt skrivande? d.s

 

 

8 reaktioner på ”Kollage

 1. Härligt inlägg! Kul att få följa med i en dag, och komma lite närmre dig. Formen på inlägget känns personlig och naturlig. Också intressant med TRE pågående manus! Nyfiken …

  Jag har bättre skrivflyt nu! Berättelsen rullar på i huvudet dag som natt. När jag är ute längtar jag efter att få komma hem och skriva den.

  • Hej ica!
   Kul att du gillade formen på inlägget, idén kommer från en skrivuppgift jag fick på Sörängens folkhögskola!

   Skönt att skrivandet flyter på. Det är en härlig känsla. Njut!

 2. Jag håller på med manus två i vad som kanske blir en trilogi. Den första är ute och jagar förlag. Inte det lättaste som debutant. Fast jag har trots allt publicerat en lite längre novell och en ny på gång för släpp på söndag 5/2, båda på Hoi förlag. Det är jag stolt över :-).

  Intressant att läsa om din dag!

  • Spännande med manuset. Ge inte upp i jakten på förlag! Kul med novellerna på Hoi. Det ska du verkligen vara stolt över.

 3. Vilken miss, att ta sig till en ny plats för att skriva och bli mött av en elektrisk såg! Hoppas det går framåt med det nya manuset ändå 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s