Längtar efter skriv

forlaget_michaela_von_kugelgen_2017_webres-001

Foto: Niklas Sandström.

Det kanske låter lite knasigt. Att en person som skriver en blogg om att skriva längtar efter att skriva? Men det är just så det är. Den här hösten har varit den mest hektiska och händelserika i mitt liv. Rätt så förståeligt i och för sig med tanke på att jag debuterade i augusti, men det är inte bara debuten som ätit av min hjärnkapacitet. Jag har jobbat mer än någonsin de senaste veckorna (månaderna) och nu känner jag att kroppen och hjärnan skriker efter vila. Jag är totalt utpumpad. Så himla trött.

Jag måste få ladda om, jag måste tanka hjärnan med tomhet. Jag måste ge mig en chans att vara kreativ. Jag har skrivit så många artiklar, översatt så många texter och hetsat med både det ena och det andra att jag helt enkelt inte haft någon kapacitet för att skriva skönlitterärt.

Visst har jag försökt. Jag har redigerat tvåan och till och med diskuterat manuset med min handledare för Litterärt skapande (som för övrigt är slut nu). Men jag har inte skrivit och redigerat med ett klart huvud. Inte så att jag levt mig in i texten och andats i samma takt som mina karaktärer.

Jag har inte skrivit med lust och glädje, jag har inte skrivit för att en röst inne i mig säger att jag måste och vill, utan för att jag helt enkelt varit tvungen att göra nåt åt texten så jag kan skicka det till min handledare och få kommentarer.

Men nu. Nu längtar jag efter att få ladda om. Vila. Pausa. Sluta hetsa. Och så i januari ska jag med ny energi och ett (åtminstone lite) skarpare huvud ta tag i manuset som väntat alldeles för länge på min uppmärksamhet. Jag har redan nu bestämt att 2018 ska bli ett år då jag presterar mindre, men skriver desto mer (ja jag förstår att det kan låta som en paradox, men du som fattar, fattar). För att jag vill och inte kan något annat. Jag vill ju skriva. Men först måste jag vila.

När har du senast laddat om? Vilat? Låtit dig själv ta en paus för att orka bättre sen? Hur gick skrivandet sen? Själv har jag en rosaskimrande bild om hur underbart det ska bli att redigera. Antagligen blir det jävligt ändå, men åtminstone är jag mindre trött än nu och det är alltid något! Mycket sämre än det varit i höst kan det nämligen inte bli.

Vad längtar du efter att skriva?

Om kuggekugge

Frilansjournalist, företagare och författardebutant hösten 2017.
Det här inlägget postades i Debut, Michaela von Kügelgen, Skrivprocessen. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Längtar efter skriv

  1. bookangelsite skriver:

    Sköt om dig och hoppas du får en skön lugn vila. Tror att vi alla behöver just det. Stanna upp, känna efter och lyssna på kroppen. Önskar dig en riktigt god jul!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s