Kram, skål och gott nytt år!

releasefest1

En lycklig debutant på releasefesten i augusti!

Det är vecka 52 av 2017. Det innebär årets sista vecka och också mitt sista inlägg här på Debutantbloggen som en av årets bloggare. 2017 har verkligen bjudit på det mesta jag kunnat (och inte kunnat föreställa mig).

En av årets absoluta höjdpunkter blev den 16 augusti då jag äntligen fick fira min debutbok med närmare 100 gäster. Det blev en oförglömlig kväll och allt som hänt efter det – recensioner (både bra och dåliga), bokmässor, intervjuer, möten med läsare både live och på internet – det är något jag aldrig kommer att glömma.

Kanske en av de viktigaste lärdomarna jag fått gällande skrivandet och att ge ut en bok är tyvärr kanske lite tråkigt nedslående (men samtidigt fantastisk) för dig som drömmer om att bli publicerad och att få fira ett debutantår: det går inte att förbereda sig.

Visst, du kan läsa hur många bloggar som helst, följa personer på Instagram och ta till dig kloka ord gällande både det ena och det andra, men i slutändan blir allt som det blir oberoende. Delvis beror det på dig, delvis beror det på slumpen.

Allt handlar så mycket om timing, vem du råkar träffa och när, vem som plockar upp din bok och skriver om den, vem som läser och kommenterar. Det går liksom inte att planera och förutse.

Så där som livet överlag. Jag älskar att planera och skulle helst planera allt i minsta detalj, men det är ju inte så det funkar. Varken i livet eller skrivet. Du kan planera hur mycket du vill och ändå blir det som det blir.

Det här debutantåret blev inte riktigt heller som jag tänkt mig. Många (svåra) känslor har överraskat och mycket jag hade planerat rann ut i sanden eller blev annorlunda.

Och ändå blev det bra. Så himla bra. Jag skulle faktiskt inte byta bort en enda sekund av allt jag fått vara med om i år. Så tack till dig som läst och följt med resan. Tack till dig som kommenterat och hört av dig, diskuterat och funderat tillsammans med mig. Jag har uppskattat varenda stund av det och hoppas att vi kan fortsätta samtalet på andra håll på internet.

Vill du hänga med i mitt liv så kan du följa min blogg eller kolla vad jag sysslar med på Instagram där jag heter kuggekugge. Nästa manus är på gång och kommer förhoppningsvis nåt tag att bli en fysisk bok – men före det blir det mycket redigeringsångest, omslagsglädje och allt som hör till. Jag vill gärna fortsätta min skrivarresa i ditt sällskap – hoppas du vill hänga med!

Dessutom hoppas jag på att också just du som drömmer om publicering snart kan skicka glada meddelanden till mig: ”Vet du vad?! Min bok kommer nästa år, hurra!” Då lovar jag skåla för dig – för det är du värd. Och får du inte beskedet än gäller det bara att kämpa på tills någon (kanske du själv?) väljer att ge ut din debut. Det viktigaste är att aldrig sluta tro och kämpa. Din tid kommer!

Kram, skål och gott nytt år! Och tack – en sista gång!

Om kuggekugge

Frilansjournalist, företagare och författardebutant hösten 2017.
Det här inlägget postades i Debut, Michaela von Kügelgen. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s