2018, året jag lyfter

DSC03878 ret

Foto: Jakob Almer

På nyårsafton stod jag med champagne i handen och stirrade ut på raketerna som lyste upp mörkret. I sann nyårsanda funderade jag över året som har varit. Vilka steg som tog mig hit. Dagen då min dotter föddes, tidpunkten när vi lade bud på vårt hus och stunden när jag fick erbjudande om bokkontrakt. 2017 kändes som ett avstamp. 2018 är året jag lyfter. Min kära bok kommer äntligen får träffa världen och genom att jag har fått den otroliga äran att blogga på Debutantbloggen kommer jag att uppleva mitt debutantår tillsammans med alla er.

Så hur hamnade jag här? Anledningen är egentligen simpel och ganska kliché; jag älskar ju att skriva. Det har jag alltid gjort. Eller, det som först lockade var att kunna drömma mig bort. Verkligheten var inte den lättaste när jag var yngre. Och vad fantiserade då en tioårig Veronica om? Kärlek, såklart! Ojoj, så många kärlekshistorier jag har kokat ihop under åren. Oftast gick det i hand med vilken artist jag gillade för tillfället. Jag har bland annat skrivit en historia om sångaren i Savage Garden, en annan om Lasseman i Arvingarna, ja ni förstår säkert konceptet 😉 Om ni har läst vad min debutroman Sunt förnuft, vilt hjärta handlar om så kan ni förstå att jag verkligen har hyllat min yngre drömmare.

Skrivandet har alltid funnits i mig men det var först för nio år sedan som jag började skriva på riktigt med mål om att få ge ut en bok. Jag försökte mig först på fantasy för unga vuxna men upptäckte att jag fastnade i det romantiska. Det var det jag gillade att skriva om och blev snarare frustrerad över att behöva nämna allt det andra. När jag sedan läste Simona Ahrnstedts bok Överenskommelser fick jag mitt halleluja-moment. Jag hade ingen aning om vad romance var innan dess men efter att ha läst på förstod jag att detta var min genre. Tokigt hur okänt romance var, men också representativ för vilken ställning det hade i Sverige då. Det är först nu efter Simona Ahrnstedts och alla de andra nya spännande romanceförfattarnas hårda arbete som kunskapen för genren har börjat sprida sig. Romance i Sverige är fortfarande kanske inte särskilt stort som i andra länder men den växer, oboy vad den växer, och jag ser fram emot att få hjälpa till i den utvecklingen.

Så för att förstå mig. Och mitt skrivande. Mitt debutår. Måste man förstå att jag i grunden är en drömmare. Naiv, har jag blivit kallad och orealistisk likaså. Men det är okej. I min värld är det drömmen som styr. Det är den som leder och gör att jag vågar satsa. Det var drömmen som tog mig och min debutroman hit.

Förresten! Jag börjar dessutom mitt debutår med pompa och ståt för redan den 8/1 kl 17.00 är det dags för bokrelease av Sunt förnuft, vilt hjärta. Releasefesten äger rum på biblioteket Masten 2 i Malmö. Ni får självklart gärna komma dit och fira tillsammans med mig 🙂 Mer information om eventet hittar ni på min hemsida.

 

9 reaktioner på ”2018, året jag lyfter

  1. Pingback: 2018- mitt år som debutant | Debutantbloggen

  2. Ser fram mot att följa dig här under 2018. Med tanke på hur mycket som händer inom romancegenren just nu är det extra roligt att Debutantbloggen också i år har romancerepresentation.

    • Ja, det känns verkligen som romancegenren är på gång nu och det är så kul att det äntligen går på rätt håll för denna underbara genre 🙂

  3. Grattis till att ha uppnått din dröm, och till alla andra stora händelser från 2017. Mycket att smälta! 🙂 Hoppas 2018 blir lika bra!

    • Tack snälla. 🙂 Ja, jag håller tummarna för att även 2018 blir minst lika bra! Jag hoppas även ditt år blir glädjefyllt 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s