Back to school

01_JennyGromarkWennberg_Foto_HenrikBerglund

Foto: Henrik Berglund

När jag var 20 sa jag kaxigt i en tidningsintervju att jag skulle skriva en roman och söka till Dramatiska Institutet (DI). Men jag gjorde tvärtom. Jag slutade skriva mitt i romanen och sökte aldrig utbildningen. Tills nu!

Idag börjar jag plugga en termins fördjupningskurs i att skriva TV-serier på Stockholms Dramatiska Högskola (det som tidigare hette DI) och jag är sjukt peppad. Det blir sista rejset innan jag tar steget fullt ut i arbetslivet igen.

Hösten 2016 sa jag upp mig från jobbet som copywriter och strateg för att börja plugga till manusförfattare. Jag sa upp mig för att visa inför mig själv och omgivningen att jag menade allvar med skrivandet. Väldigt nervöst, men jag hade stöd från min familj och jag gick på magkänslan. Den skrek: Vad som än händer sen vill jag gå den här utbildningen. Det är en once-in-a-lifetime-möjlighet!

Ett av ansökningsproverna till Alma manusutbildning var Kämpa tjejer! Från början var det som nu ska bli en Storytel Original ljudboksserie alltså en idé till en tv-serie. En idé som jag också har utvecklat och förfinat under utbildningen. Jag har lärt mig massor!

Visst låter det enkelt?

Det har det inte varit. Jag har skrivit som en gam i fyra år. Först på fritiden och sen heltid som student. Och det var först på tredje försöket jag kom in på Alma. Det är ett hårt arbete att skriva. Stel nacke och platt röv får du också.

Men hej, om du har en gammal skrivardröm. Jag rekommenderar dig varmt att söka en skrivarkurs. Det går att bocka av en kaxig bucket list, även 25 år senare!

manusbocker

 

 

Om Jenny Gromark Wennberg

Debuterade 2018 med komedin "Kämpa tjejer!" efter att ha vunnit tidningen Skrivas och Storytels stora ljudbokstävling 2017.
Det här inlägget postades i Debut, Jenny Gromark Wennberg, Skrivutbildningar och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Back to school

 1. annisvensson skriver:

  Helt rätt och bra att du tog tag i den drömmen. Heja dig! Jag har gjort en liknande resa. Tog tag i skrivardrömmen för några år sedan. I våras sökte jag till Linneuniversitetets Kreativt skrivande med ett arbetsprov och kom in! Runt tjugofem år senare… Bättre sent än aldrig 😉 Sen får vi se hur det går…

  • Jenny Gromark Wennberg skriver:

   Tack för peppen! Att gå en kurs och hamna i ett skrivande sammanhang är underbart. Grattis till dig som kom in! ⭐️

 2. Heja dig! Väldigt inspirerande alltihop, jag vill också plugga. Både inom skrivandet men inom andra grejer också, det finns ju så mycket kul att lära sig och sätta sig in i!

 3. bookangelsite skriver:

  Så roligt att du vågar satsa nu! Låter jättespännande. Och visar också att man kan uppfylla sina drömmar. Önskar dig all lycka till! Ser fram emot att läsa hur det går.

 4. Elin Säfström skriver:

  Gud, så uppmuntrande och härligt att ta del av detta! Tack.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s