Boken har lämnat boet

DSC03878 ret

Foto: Jakob Almer

180108, dagen jag alltid lär minnas. Det var dagen då jag officiellt släppte min första bok. En fågelunge som lämnade boet. Det var med blandade känslor jag steg in på min egen releasefest förra veckan. Dagen innan, liggandes på golvet i fosterställning, sa jag till min man att vi borde ställa in det, bränna böckerna och låtsas som att jag precis inte skrivit en bok. För det hela känns så konstigt, min bok som jag har arbetat så länge med, kämpat och gråtit över, den ska helt plötsligt alla få läsa och komma med åsikter om. Jag har varit införstådd under hela processen att jag vid en punkt kommer tappa kontrollen över vilken väg boken går. Och det är kanske det här med brist på kontroll som jag upplever som värst. Jag har inte längre kontroll över innehållet (oj, vad jag skulle vilja gå in och peta på det, blir man någonsin nöjd?) och hur innehållet tolkas och gillas.

Jag pratade med några andra författare under releasefesten om detta var en normal känsla att ha på sin bokrelease och det var det väl. Kanske framförallt för oss debutanter. Känslan påminner så mycket om när man som nyexaminerad stiger in på sitt första jobb och ska låtsas som att man vet vad man gör men inombords känner att man har noll koll. Fast egentligen har du ju en hel utbildning att stå på, det är bara din egen osäkerhet som får benen att skaka.

Nu kanske ni tror att jag inte njöt av denna underbara stund när jag med nära och kära, samt nya bekantskaper, firade mitt boksläpp. Så var det definitivt inte. När jag hade stoppat undan oron var det bara glädje som omslöt mig. För precis som jag skrev innan, det har varit en lång kamp för att ta mig dit jag är idag. Boken kommer kanske inte uppskattas av alla men jag älskar den. Så otroligt mycket. För den är en del av mig och min skrivande resa. Jag har inte kontroll över vad andra tycker men så är livet och det är bara att acceptera. Krama om de positiva orden och lära sig av det konstruktiva gensvaret.

Så med det sagt. Precis som man skålar in det nya året, skålar jag nu in Sunt förnuft, vilt hjärta.

DSC04403

Har tyvärr inte så många bilder från bokreleasen. Vi glömde bort det 😦

DSC04413

Jag läste högt ett stycke ur boken

DSC04416

Fick även sålt några böcker ❤

IMG_5864

Jag och fina Charlotte Cederlund

Annonser
Det här inlägget postades i Debut, Sunt förnuft, vilt hjärta, Veronica Almer. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Boken har lämnat boet

  1. Ping: 2018- mitt år som debutant | Debutantbloggen

  2. Vad spännande – men förstår att det måste kännas läskigt! (Jag lade själv upp en liten text på sociala medier häromdagen, ett kort utdrag ur mitt råmanus. Jäklar vad otäckt!) Grattis till releasen hur som helst!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s