Lördagsenkät: Vad har du för skrivmål 2018?

Vi är nyfikna på dina mål! Posta gärna i kommentarsfältet. Och så bjuder vi Debutantbloggare på våra egna skrivmål:

01_jennygromarkwennberg_foto_henrikberglund_mellan

Jenny: Under våren är det att skriva färdigt Kämpa tjejer! Jag är precis i slutfasen av arbetet med att skriva de tre sista delarna av 10. Sen väntar feedback från min förläggare Emma och därefter ytterligare redigering. Under hösten är målet att börja skriva på något nytt!

 

HelenaHedlund20171207013

Foto: Kicki Nilsson

Helena: I dagsläget befinner sig min debutbok ”Det fina med Kerstin” hos min redaktör i sin helhet, och än så länge vet jag inte om jag behöver pilla med den mer eller inte innan utgivning i augusti. Just nu håller jag för fullt på med uppföljaren, den andra boken om Kerstin. Någon titel på den finns ännu inte. Jag sitter här och försöker få ihop de sista kapitlen för att sedan kunna lägga den att vila i några veckor medan jag skådisjobbar, för att sedan kolla igenom allt igen med fräscha ögon innan jag skickar in till förlaget. Och efter det väntar den tredje delen, och till den har jag bara börjat samla fragment än. Tre olika roliga faser med tre olika böcker om samma person. Mitt mål är att ha alla tre böcker klara innan året är slut!

DSC03878 ret

Foto: Jakob Almer

Veronica: Min bok Sunt förnuft, vilt hjärta är redan tryckt så jag kan inte ändra något mer i den utan fokus kommer ligga på marknadsföring, att nå ut med min debutroman. Ett mål är självklart att få slut på första utgåvan. Jag har redan skrivit klart min andra bok Blått blod, rött hjärta som just nu letar förlag. Så ett av mina mål är att ha ett hem även för den innan året är slut. Ett annat mål är att få börja skriva på min tredje romance. 2018 kommer verkligen bli ett spännande skrivår!

 

Emelie-Novotny_Bonnier_009_c Stefan Tell webb

Foto: Stefan Tell

Emelie: Just nu putsar jag på de sista ändringarna på Vänd rätt upp och snart ska vi börja läsa korr. Därefter är mitt mål med 2018 att vara närvarande i allt det som händer inför och under boksläpp. Jag har så lätt för att starta upp något nytt och susa iväg i tanke och handling. Men den här våren vill jag vara bara här, bara nu. Självklart har jag massor med uppslag till nya romaner som gror i huvudet. När någon av dem tvingar mig att skriva dem kommer jag att göra det.

 

Mia blogg

Foto: Jini Sofia Lee

Mia: Min debutbok (titeln är inte spikad) är färdigredigerad tillsammans med redaktör och förläggare, så den behöver jag inte jobba mer med.
Jag har alltid flera skrivprojekt på gång samtidigt. Just nu jobbar jag med ett par barnboksmanus och en novell. Men mitt stora skrivmål för 2018 är ett redigera klart manuset till min feelgoodroman. Manuset har nyligen varit hos en lektör och jag har fått tillbaka lektörsutlåtandet med en massa bra kommentarer att redigera utifrån.

florian-klauer_DB

Foto: Florian Klauer

Det här inlägget postades i Debut, lördagsenkät och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Lördagsenkät: Vad har du för skrivmål 2018?

 1. Jörgen Krüsell skriver:

  Man kan inte vänta på ett ja, man får ta hela risken själv. ”Delar av en helhet” ute nu och bra blev den. Tack vare det sitter jag nu och korrläser nästa manus som jag också ska ge ut själv. Har inte lust med refuseringar och vänta på att bli omtrollad till ett kändisnamn som ger automatisk utgivning. Skriv på alla, det är såååååååååå kul 🙂

 2. stinafloden skriver:

  Hej!
  Mitt skrovmål 2018 är att skicka in mitt manus, en deckare med övernaturliga inslag, till förlag 💪🏻 Håller tummarna för att det blir jag som debuterar nästa år ✊🏻😉

 3. LH Wallsby skriver:

  Hej,
  Jag tänker redigera klart tredje utkastet av romanen med arbetsnamnet Blodets Pris. Den är nu runt 650 sidor, 75 fler än förra utkastet, men jag räknar med att putsa bort lika många i kommande redigeringar. Målet är att betaläsare ska få manuset innan april är över. Sedan tänker jag skriva klart ett par noveller och påbörja roman nummer två medan jag väntar på respons.

 4. Elly skriver:

  Jag skriver på ett ungdoms/unga vuxna bokmanus. Mitt mål är efter att jag fått feedback från några av mina testläsare göra en sjätte vända med redigering. Efter den slutliga redigeringen blir det korrekturläsning. Har två andra bokidéer, en idé jag börjat skissa på som jag hoppas fortsätta med under året. 📚📘 Mitt stora skrivmål för 2018 är att skicka mitt manus till förlag.

  Ska bli kul att följa alla debutanters resa i år!

 5. Anna skriver:

  Mitt mål är att bli klar med redigeringen och senare skicka in manuset till förlag. Sedan hade det bara varit ett plus om jag fick mitt efterlängtade ”ja” från något av dem detta år 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s