En blivande författare packar väskan

Vanityfairdiaries_flipflops

Planera läsningen inför semestern är väl ändå det bästa längtet?

Min man Erik har precis fyllt 40 och jag har lämnat in mitt manus till Kämpa tjejer. Och det tänkte vi fira med en roadtrip i Florida. Hurra!

Jag ska nu gå in i fasen återhämtning, datorfri tid och häng med dem jag älskar. Sen kommer nästa fas i den här debutantens liv: redigering. Men den tänker jag inte bry mig om nu. Efter månader av plugg, jobb och skrivande är det äntligen dags för semester!

Att debutera som författare är en dröm. Men även arbetet med att förverkliga drömmen behöver en paus ibland. Jag har svårt att slappa hemma (det finns alltid något som måste skrivas eller en strumpa att plocka upp från golvet) och jag ser enormt mycket fram emot att dra ut sladden ur datorn och bara dra.

Väskan är proppad med böcker och badkläder (inga strumpor). Nelly Rapp till yngste sonen. Gregs Bravader och Elon Musk till den äldste. Själv tänkte jag läsa Tina Browns Vanity Fair Diaries om tidningsvärlden i New York på 80-talet, något av Big Little Lies-författaren Liane Moriarty och lyssna på Robert McKees manusbibel Story som finns i Storytel-appen.

På kartan har vi prickat in Miami South Beach och hipsterhotellet Freehand. Fått tips av en författare som bor i staden om var vi ska äta födelsedagsmiddag. Ringat in konstmuseet och Art Deco-husen vid stranden. Vi har också siktat in oss på Orlando för att uppleva Universal Studios, Disneyworld (vi är en film- och tv-seriefamilj) och Kennedy Space Center (Musk-fansen får sitt). Vi ska spana på krokodiler i Everglades, slappa på Islamorada och Key West och nörda i Hemingways hus och på Bloodlines inspelningsplatser. Inför resan har vi preppat med en grym guidebok (Mitt Florida av Mia Gahne) och fått supertips från vänner och bekanta. Och så har vi dansat runt i köket till Will Smiths Miami. Skoja att vi är laddade!

Jag hoppas att du får en fin vecka!

Annonser

Om Jenny Gromark Wennberg

Debuterade 2018 med komedin "Kämpa tjejer!" efter att ha vunnit tidningen Skrivas och Storytels stora ljudbokstävling 2017.
Det här inlägget postades i Debut, Jenny Gromark Wennberg och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till En blivande författare packar väskan

  1. Åh vad härligt det låter! Var själv i Orlando i höstas med maken. Dock var han på konferens mest varje dag så det var inte så himla spännande, vi planerar att återvända med barnen om några år. Tror verkligen ni kommer gilla parkerna, vi var på Universal och stormtrivdes.

    • Jenny Gromark Wennberg skriver:

      Ja, Universal var verkligen bra! Älskade Escape from Gringotts. Kul att ni tänker åka tillbaka. 🙌🏻😃

  2. Hoppas ni får en härligt underbar semester! Det är välförtjänt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s