Lördagsenkät: Vilken är din högsta dröm när det kommer till skrivandet?

Ingen dröm är för stor, eller för liten! Här nedan listar vi våra drömmar inom skrivandet. Ni får också gärna dela med er av vad ni strävar efter.

Mia blogg

Foto: Jini Sofia Lee

Mia: Jag har många drömmar när det gäller skrivandet. Jag har en bucket list i mitt huvud. En dröm är till exempel att få en bok översatt till ett annat språk. Det skulle vara extra kul att få en bok översatt till koreanska så att mina släktingar som bor där, som jag annars knappt kan kommunicera med, skulle kunna ta del av det jag skriver.
Men min största dröm är nog att kunna leva på mitt författarskap och arbeta med det på heltid.

 

 

 

 

 

 

HelenaHedlund20171207013

Foto: Kicki Nilsson

Helena: Jag drömmer om att min Kerstin-triologi ska tas emot väl och älskas av såväl recensenter som läsare. Att barn ska identifiera sig med karaktärerna i böckerna, leka böckerna på skolgården, drömma sig bort med hjälp av böckerna när allt känns jobbigt och kunna referera till böckena när de en dag blir vuxna. Att böckerna lever vidare och blir teater och film. Och att allt detta leder till att jag kan fortsätta att skriva och leva på mitt författarskap.

 

 

 

 

 

DSC03878 ret

Foto: Jakob Almer

Veronica: Min högsta dröm är definitivt att kunna livnära mig på skrivandet. Det är inga problem om månadsinkomsten ligger på studentnivå, hellre fattig och lycklig än rik och olycklig. Och det skulle definitivt vara en dröm som går i uppfyllelse om romance blir lika populärt som deckare i Sverige och att jag och mina böcker har varit med i den utvecklingen.

 

 

 

 

 

 

 

Emelie-Novotny_Bonnier_009_c Stefan Tell webb

Foto: Stefan Tell

Emelie: Jag drömmer fortfarande om att ha tid för skriva, och självklart är drömmen att en dag kunna skriva på heltid, i alla fall för en tid. Men det ultimata målet med mitt skrivande är ju inte tid att skriva. Det är att bli läst. Något som fortfarande känns ouppnåeligt. Att läsare tipsar andra läsare om något jag har skrivit.

Får drömmarna vara ofantligt stora lägger jag även till ett Augustpris, eller i alla fall en nominering, översättningar och att sälja sjukt mycket böcker.

 

 

 

 

 

Jenny: Jag gjorde en bucket list för 3 år sen med galna drömmar. Det var att debutera som författare, komma in på Alma manusutbildning och skriva på en tv-serie. Håll i hatten, jag är nära att bocka av listan! Att nå läsare, lyssnare och tittare med det jag skrivit är drömmen.

 

Annonser
Det här inlägget postades i Debut, lördagsenkät. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s