Tänk långsiktigt!

Veronica Almer press1Tiden har en tendens att springa iväg, därför jag gillar att stanna upp i början av varje månad för att utvärdera det som har varit och planera inför det som kommer ska.

Inför mars hade jag en tanke om att landa i något tryggt… det var en fin tanke men jag börjar misstänka att det inte finns något tryggt alls med det första året som debutant. Allt är så nytt och man vet inte vad man ska förvänta sig, därför blir det rena rama berg- och dalbanan. Det positiva med mars var att jag och min familj höll oss mestadels friska och jag har därför hunnit infinna mig i en vardag som har varit återhämtande. Jag gjorde även några signeringar i samband med påsken. Det jag har insett med signeringar är att jag inte kan lägga all min tid och fokus på det (se förra veckans inlägg). Det tar för mycket av min energi och det ger ingen utdelning. Jag måste hitta alternativ som kan vara lika lönsamma, om inte mer. Jag testade på att göra ett samarbete med en influencer och det gick helt okej. Jag har fler idéer som jag ska prova under april, vi får se hur det går och jag lovar att återkomma när jag utvärderat dessa.

Som debutant ställs jag ständigt inför nya situationer och mars har verkligen varit en månad, som tack vare sitt lugn, inneburit en hel del självreflektion. Pressen, ansvaret och kraven, jag måste hitta en balans i det och det är inte så lätt som det kanske låter. Efter förra veckans inlägg hörde en författare av sig till mig. Hon menade att allt inte hänger på första boken, utan det tar ett antal böcker att bygga upp en läsarkrets och det är en process många av de stora författarna har gått igenom. Det är bara att fortsätta skriva och ge ut böcker regelbundet. Tänk långsiktigt istället för kortsiktigt. Så himla klokt och hon har ju rätt. Jag tror bara att jag har drömt så länge om att få ett bokkontrakt att när jag väl fick det så blev allt upp och ner med känslor och förväntningar. Jag är utan referensram och vet inte vad jag ska hoppas på. Därför var jag oerhört tacksam när snälla Sara satte mig på rätt spår igen, tack!<3

Så planen med april. Jag tänker inte signera något utan jag kommer lägga krutet på alternativa marknadsföringsidéer och sedan ska jag faktiskt börja skriva igen (JA!!!) Och läsa. Jag vill läsa romance i överflöd… eller så gott det går med två småkids 😉 Dessutom planerar jag att snön ska smälta bort, så det så. Heja april!

IMG_0389.jpg

Annonser
Det här inlägget postades i Debut, Veronica Almer. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Tänk långsiktigt!

  1. Sara skriver:

    Hurra på att du vill börja skriva igen och läsa en massa romance. Och skriver man romance är att läsa dem inte bara nöje utan lite utbildning också. Den bästa sorten!

  2. Detta är verkligen en oväntad guldkant med skrivandet, tycker jag. Den här gemenskapen, alla fantastiska människor som sträcker ut händer, peppar och uppmuntrar. Heja Sara som hör av sig och heja du som lyfter henne här 💪🏻👍🏻 Hoppas du får en härlig aprilmånad!!

    • Veronica Almer skriver:

      Håller helt med dig, denna gemenskap är guld värt! Hoppas du också får en toppenmånad 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s