En bok är född

Mia blogg

Foto: Jini Sofia Lee

Den senaste novellantologin som jag medverkar i släpptes på långfredagen och jag fick hem mina böcker på skärtorsdagen. Killen på paketutlämningsstället var måttligt road när jag förvarnade att paketet jag just skulle hämta ut vägde över 18 kg.

Det första jag gjorde när jag packade upp lådan med böckerna var att titta och känna på omslaget. Boken är inbunden vilket de novellantologier jag har medverkat i tidigare inte har varit, så den här kändes extra fin. Sedan tittade jag på innehållsförteckningen för att se var min novell fanns. Den fanns i mitten av boken och jag bläddrade fram till min novell. Sedan kommer det lite läskiga. Att läsa igenom sin egen novell. Det är nästan så att jag vill göra det med ena ögat stängt för jag är så rädd att hitta några fel i texten. Eller att jag själv ska tycka att den är dålig. Att jag av någon annan anledning ska skämmas för den. Den här gången kunde jag andas ut. Jag upptäckte inga fel vid första genomläsningen i alla fall och jag skäms inte för texten heller.

Det är något väldigt speciellt med att se sin text och sitt namn i tryckt form. Det är ju precis samma text som jag har i min dator, men det blir något helt annat när den hamnar i en bok. Det känns verkligt och overkligt på samma gång. Det blir något som jag kan lämna efter mig till mina barn. Förhoppningsvis finns jag med dem länge, länge till, men genom mina texter kan de ändå lära känna en annan del av mig. En del av mig som lever vidare. Inte för att mina texter är självbiografiska, men de är ändå skapade någonstans inom mig. På så sätt känns det fint att veta att texterna finns kvar även när jag är borta.

Texten i novellen har nu lämnat mig och det är fritt fram för andra att tycka till om den. Det är både roligt och läskigt. Jag vet att alla inte kommer att gilla min text. Så är det ju. Alla har olika tycke och smak. I den här antologin medverkar en del kända namn och det kan hända att novellantologin därför läses och recenseras av fler. Det är jätteroligt för jag vill såklart att så många som möjligt ska läsa min text. Och det innebär samtidigt att fler kan tycka till om min text också.

IMG_4510_Fotor

IMG_4509

Den 20 april kl 17.00 på Kungsgatan 15, i Adlibris nya lokaler, i Stockholm är det releasefest för novellantologin. Den som vill komma får gärna komma dit! Det vore roligt att träffa er som läser bloggen! Anmäl gärna på förlagets event på Facebook att ni kommer för Adlibris behöver veta ungefär hur många vi blir.
Varmt välkomna!

Så här beskriver förlaget novellantologin:
”Vi har låtit etablerade såväl som debuterande författare skriva fritt kring ämnet mamma. Resultatet är ett trettiotal berättelser som utforskar mammor, moderskap och relationen mellan mamma och barn; älskade, hatade eller saknade.”

4 reaktioner på ”En bok är född

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s