Ska inte du starta en blogg?

jenny

Foto: Henrik Berglund

Jag åkte specialchartrad minibuss rakt ut i mörka natten till ett event för några år sen. Bussen var full av livsstilsbloggare och så jag och vännen K. Vi hörde egentligen inte dit men jag hade på något vis lyckats bjuda in oss. Som en mal drogs jag till eventet i natten.

Jag var så nyfiken på vad Frida som driver inredningsbloggen Trendenser skulle prata om. Hon berättade hur du följer dina drömmar och driver en blogg. Frida bloggade på fritiden i flera år innan hon sa upp sig för att bli sin egen på heltid. Jag hade träffat Frida tidigare när hon jobbade på reklambyrå och vi arbetade med samma kund. När kvällen var slut sa hon till mig: ”Men ska inte du starta en blogg?”

”Nej!”, sa jag med emfas och ryggade tillbaka. Ändå var jag där den bloggkvällen. För något drev mig dit, och det var sökandet efter min egen passion. Och jag tolkade frågan till: ”Vad är din dröm? Ta tag i den!” På eventet träffade jag även Helena, som jag känner från tiden på Berghs reklamskola. En då nybliven bloggare som följt sin passion och var på väg att bli pysselexpert och influencer med hela svenska folket – också mycket inspirerande. Frida visade en bild under kvällen på hur hon såg ut innan hon sa upp sig från reklambyrån. Innan hon följde sin dröm fullt ut. Bilden talade sitt tydliga språk. Hon hade verkligen gjort helt rätt.

För två år sen var jag på en debutantkväll på Skrivarakademin i Stockholm. Precis som malen som drogs till bloggeventet smet jag ut från min lektion i att skriva filmmanus för att lyssna på författarna Rebecka Edgren Aldén och Mikaela Bley. De berättade om sitt skrivande och vägen till debuten. Mikaela Bley pekade åt mitt håll och sa att hon suttit exakt där under en tidigare debutantkväll och undrat om det någon gång skulle bli hon. Malen i mig började surra vilt. Tänk om det någon gång även kunde bli… jag?

Efter bloggeventet tog det lång tid innan jag hittade tillbaka till min självklara passion, skrivandet. Det gick via en skrivkurs med författaren Sören Bondeson i samarbete med Ordfront. Men jag drivs av nyfikenhet och har alltid varit en mal som sökt mig till ljuset. Ett av råden jag fått på vägen är just: sök upp dina idoler och sammanhang där du vill vara. Det skickar jag vidare. Och så har jag hittat vad jag skulle blogga om. Resan till debuten!

Ha en fin vecka!

En reaktion på ”Ska inte du starta en blogg?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s