5 digitala tips för författare

brooke-lark-609900-unsplash

Foto: Brooke Lark, som du hittar på Unsplash.

Här kommer digitala tips till dig som vill dra igång en blogg, samla research eller testa att skriva i ett program för manusförfattare! De flesta kostar inget att använda och jag har testat allihop.

  1. Instapaper

Samla artiklar på ett och samma ställe! En helt oumbärlig tjänst för dig som gör mycket research och som dessutom är gratis.

  1. Squarespace

Jag har fått flera DM om vem som ligger bakom min sida jennygromarkwennberg.se Svaret är Squarespace! En tjänst som kostar varje år men i gengäld är det superenkelt att skapa en sida. Squarespace har många snygga mallar som uppdateras regelbundet. SEO-optimering och support ingår. Du behöver alltså inte tänka på tekniken. Vill du bara testa att lägga upp en sida och se hur det känns? Det kan du göra gratis under en period.

  1. Unsplash

På Unsplash hittar du riktigt bra bilder som dessutom är fria att använda. What’s not to like? Samla dina favoriter i mappar och strössla när du behöver. Glöm bara inte att kredda fotografen. Tjänsten är gratis.

  1. PS Express – app

En av alla appar till din smarta telefon. Den här är enkelt om du vill redigera en bild och till exempel skriva på den eller göra ett collage. Appen är gratis att ladda ned med köp inuti.

  1. Celtx

Är du sugen på att skriva ett manus för film eller tv? Testa webbaserade Celtx, ett program för manusförfattare som bjuder på en basvariant med upp till tre skrivprojekt.

Ha en fin vecka och skriv så att det ryker!

Annonser

Om Jenny Gromark Wennberg

Debuterade 2018 med komedin "Kämpa tjejer!" efter att ha vunnit tidningen Skrivas och Storytels stora ljudbokstävling 2017.
Det här inlägget postades i Jenny Gromark Wennberg och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till 5 digitala tips för författare

  1. Hanna Marie K skriver:

    Jag älskar Unsplash, och gillar verkligen att funktionen att ha ett konto och på så sätt hålla koll på bilder en kanske vill använda i framtiden utan att behöva ladda ned dem! Använder gärna Pexels också om jag inte hittar det jag söker på Unsplash!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s