5 digitala tips för författare

brooke-lark-609900-unsplash

Foto: Brooke Lark, som du hittar på Unsplash.

Här kommer digitala tips till dig som vill dra igång en blogg, samla research eller testa att skriva i ett program för manusförfattare! De flesta kostar inget att använda och jag har testat allihop.

  1. Instapaper

Samla artiklar på ett och samma ställe! En helt oumbärlig tjänst för dig som gör mycket research och som dessutom är gratis.

  1. Squarespace

Jag har fått flera DM om vem som ligger bakom min sida jennygromarkwennberg.se Svaret är Squarespace! En tjänst som kostar varje år men i gengäld är det superenkelt att skapa en sida. Squarespace har många snygga mallar som uppdateras regelbundet. SEO-optimering och support ingår. Du behöver alltså inte tänka på tekniken. Vill du bara testa att lägga upp en sida och se hur det känns? Det kan du göra gratis under en period.

  1. Unsplash

På Unsplash hittar du riktigt bra bilder som dessutom är fria att använda. What’s not to like? Samla dina favoriter i mappar och strössla när du behöver. Glöm bara inte att kredda fotografen. Tjänsten är gratis.

  1. PS Express – app

En av alla appar till din smarta telefon. Den här är enkelt om du vill redigera en bild och till exempel skriva på den eller göra ett collage. Appen är gratis att ladda ned med köp inuti.

  1. Celtx

Är du sugen på att skriva ett manus för film eller tv? Testa webbaserade Celtx, ett program för manusförfattare som bjuder på en basvariant med upp till tre skrivprojekt.

Ha en fin vecka och skriv så att det ryker!

Advertisements

About Jenny Gromark Wennberg

Debuterar 2018 med komedin "Kämpa tjejer!" efter att ha vunnit tidningen Skrivas och Storytels stora ljudbokstävling 2017.
This entry was posted in Jenny Gromark Wennberg and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to 5 digitala tips för författare

  1. Jag älskar Unsplash, och gillar verkligen att funktionen att ha ett konto och på så sätt hålla koll på bilder en kanske vill använda i framtiden utan att behöva ladda ned dem! Använder gärna Pexels också om jag inte hittar det jag söker på Unsplash!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s