Snart boksläpp

Emelie-Novotny9_001_c Stefan Tell

Foto: Stefan Tell

Plötsligt var det slutet av april, nästa vecka är det Valborg. Och därefter kommer maj. Och inte vilken maj som helst utan maj 2018. Den där månaden som var evigheter bort när förlaget i november 2016 sa att jo, vi vill ge ut din bok i maj 2018. Nu har det officiella släppdatumet för Vänd rätt upp blivit satt till 4 juni, några dagar senare än maj, men ändå. Det är nu det händer.

9789163898174-1

På ett sätt känns det som att jag har väntat så länge på den här månaden, att det inte kan gå fort nog. På ett annat sätt känns det som att det går alldeles för fort. Först har vi jobbat hela våren, sommaren, hösten och vintern med den här boken och därefter var det ingenting. För att sedan helst plötsligt vara mitt uppe i förberedelserna för boksläpp. Kanske handlar det om att den här vintern har varit århundradets längsta, att jag ännu inte förstår att våren den är nu. Eller så handlar det om min allmänna oförmåga att se scenarior framför mig. Jag har ingen aning om hur det här kommer bli. För en människa av min tid, som älskar att ha kontroll är det en prövning.

Svensk bokhandels katalog med sommarens böcker dök upp redan i slutet av mars. För mig som fortfarande frenetiskt samlar på bevis för att jag verkligen har skrivit en bok var det en viktig milstolpe. Ända sedan jag fick reda på att de där katalogerna existerade för en så där tio år sedan har jag drömt om den dagen som jag ska vara med där.

I fredags var jag på möte hos PR-byrån som är ansvarig för presskontakterna runt Vänd rätt upp. Vi träffades och pratade igenom skrivandet, vägen till bokkontraktet och min bakgrund i stallet. Jag märkte att jag redan hade svar på många av de frågor som ställdes tack vare att jag redan blivit tvingad till att formulera mig här på bloggen. Att jag faktiskt har fått möjlighet att öva här. Jag slås om och om igen av vilken ynnest det är att få uppleva det här, att vi är så många som tillsammans jobbar för att nå ett mål. Boken är redan insåld till bokhandlarna. Nu drar vi de sista stråna till stacken, gör lanseringsplaner och förbereder för fest.

Så, sköna maj välkommen…

Annonser

Om Emelie Novotny

Debuterar med hästboken "Vänd rätt upp" på Bonnier Carlsen i maj 2018.
Det här inlägget postades i Debut, Emelie Novotny, Hästbok, Marknadsföring, Press, Ungdomslitteratur, Vänd rätt upp. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Snart boksläpp

 1. Lotta skriver:

  Åh vad spännande! Min debut kommer ut i oktober och just nu känns det väldigt länge tills dess!

  • Emelie Novotny skriver:

   Det gör ju lätt det, ända tills det känns som att den kommer alldeles för snart..

 2. Sofie skriver:

  Kan knapltvänta tills jag håller din bok i handen. Och ja, vi vill veta när det blir fest, du måste firas!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s