Håll fast vid din idé!

01_JennyGromarkWennberg_Foto_HenrikBerglund

Foto: Henrik Berglund

Stockholm kokar fortfarande i en sällan skådad värmebölja. På onsdag ska termometern stiga till 29 grader och jag och mina klasskamrater på StDH ska pitcha våra tv-serieidéer för dramacheferna på SVT. Nervöst som tusan, men också en härlig grand finale efter 2 års studier.

Vi har 7 minuter på oss att presentera vår serie. På den tiden ska vi fånga publiken och få dem intresserade. Då gäller det att ha självförtroende, att tro på sin idé och ha is i magen om de visar sig ha stenansikten. Vad är det värsta som kan hända? Du kanske gör bort dig inför några av de viktigaste makthavarna i film- och tv-branschen… Det bästa som kan hända? De tror på dig och din idé.

Jag har i min roll som copywriter gjort många pitcher genom åren för att sälja in nya reklamkoncept, men bara ett par i rollen som manusförfattare. Och visst har jag haft tur, en av pitcherna ledde till min författardebut och kommande ljudboksserie Kämpa tjejer.

En av mina bästa idéer som copywriter har varit kampanjen med budskapet ”Knark är bajs”. Kampanjen fick otroligt stor genomslagskraft i målgruppen unga vuxna för 10 år sen, vann flera reklambranschpriser och har blivit en del av populärkulturen. Jag är väldigt stolt över att uttrycket fortfarande används.

 

Hultsfred_Anna_Nina

Hultsfredsfestivalen 2007 med bl a Anna Ternheim och Nina Persson. Knark är bajs!

När självförtroendet vacklar tänker jag att jag trots allt haft förmåga att sälja in en idé med ett budskap som få kommunikatörer skulle köpa. Men Anna, vår coola kund på Socialdepartementet, trodde på oss i arbetsgruppen och var beredd att testa. Det blev en succé.

Så om du har en galen idé, en som du kanske knappt vågar berätta om, håll fast i den! Det kan visa sig vara den bästa idé du haft. Hittills.

Ha en fantastisk vecka och njut av sommarvärmen!

3 reaktioner på ”Håll fast vid din idé!

  1. Min normskapande fantasytrilogi är en galen idé. Den har funnits med i evigheter (närmare bestämt 13 år) och jag blir inte av med den hur jag än försöker. Idén har blivit refuserad otaliga gånger, men sedan jag ändrade konceptet något, känner jag: yes, nu kan det gå vägen. Jag tror verkligen på det här. Jag är så nöjd! Så nu är manuset ute på förlagsrunda och jag är supernervös 😛

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s