Enkät: Vad läser och lyssnar du på i sommar?

andrew-le-683199-unsplash

Foto: Andrew Le

Snart är semestern här och med den sommarläsningen! Dags att bunkra böcker. Vad läser och lyssnar du på i sommar?

01_jennygromarkwennberg_foto_henrikberglund_mini

Foto: Henrik Berglund

Jenny: Jag är nyfiken på samlingsverket Svenska noveller: från Almqvist till Stoor (visst verkar novellen vara tillbaka?) och så vill jag gärna lyssna på samtidssatiren Nej och åter nej av Nina Lykke eftersom jag själv skriver komedi med mycket satir. Vidare är jag nyfiken på kreddiga Rich boy av Caroline Ringskog Ferrada-Noli och på resan ner till Torekov/Öllövsstrand/Mölle så ska jag lyssna på Anna Bågstams ljudbokserie Ögonvittnet, spänning som utspelas i Skåne.

Veronica Almer press1

Foto: Jakob Almer

Veronica: Ni kan kanske gissa vad jag kommer läsa i sommar… romance, såklart! Sommar och romantik, är ju den bästa kombinationen. Släng gärna in ett glas vin, sovande barn och en solvarm hängmatta. Lyx. Tanken är att läsa klart Sarah MacLeans bok The Day of the Duchess och Simona Ahrnstedts heta novell Alla hjärtans mirakel. Jag är även sugen på att läsa Sofia Yméns nya bok Den mitt hjärta slår för och inte att glömma Sara Dalengrens nysläppta pärla En midsommarnatt, som jag längtat efter! Med dessa titlar kan det inte bli annat än en underbar lässommar.

HelenaHedlund20171207013 kopia

Foto: Kicki Nilsson

Helena: Jag är periodare när det kommer till läsning, och på sommaren brukar jag ofta gå in i en period. Vissa somrar har jag valt en författare till ”sommarkompis” och hållit mig till hennes (för det har oftast varit kvinnor …) författarskap. Jag minns med glädje min Kerstin Thorvall-sommar, likaså somrarna med Moa Martinsson och Tove Jansson. Jag har ännu inte bestämt mig för om jag även i år ska vara trogen en enda författare, och i så fall vem, men tills jag har bestämt mig så läser jag Jenny Jägerfelds nyutkomna Spraka, glittra, blända. Sen har jag också ett gäng barn- och ungdomsböcker som jag vill läsa tillsammans med mina barn, t ex Brorsan är kung, även den av Jenny Jägerfeld, Ellinor av Katarina von Bredow och så har jag länge tänkt att jag ska läsa om klassikern Den hemliga trädgården av Frances Hodgson-Burnett.

 

Mia blogg

Foto: Jini Sofia Lee

Mia: Jag hinner sällan läsa så mycket som jag vill, men förhoppningarna att kunna beta av några böcker i läshögen är i alla fall höga inför sommaren. Jag vill läsa klart Jojo Moyes senaste bok En andra chans. Den ligger överst på min läslista. Vill även läsa böcker av min favoritförfattare Theodor Kallifatides som jag inte har hunnit läsa, som till exempel Mina läppars svalka och Ännu ett liv och så längtar jag tillbaka till Bodil Malmstens böcker som det var länge sedan jag läste. Jag skulle också gärna vilja läsa Nej och åter nej av Nina Lykke. Men först och främst ska jag läsa klart Norma av Sofi Oksanen som jag är halvvägs igenom nu.

 

 

Emelie-Novotny_Bonnier_009_c Stefan Tell webb

Foto: Stefan Tell

Emelie: Jag ska återuppta Anton och Teitur av Angelica Öhrn som jag påbörjat den här våren men varit tvungen att lägga ifrån mig på grund av all tid som det tar att planera ett romansläpp. När jag började läsa den tyckte jag verkligen om den, så anledning till att jag slutade var mer att jag ville ge den rättvisa under en mindre hektisk period. Precis som Helena är jag väldigt sugen på Blixtra, spraka, blända av Jenny Jägerfeld. Jag gillar alla hennes böcker skarpt, även om Jag är ju så jävla easy going är min absoluta favorit – har ni inte läst den ännu så gör det! Dessutom fick jag ett enormt sug av att läsa om Maria Gripes skuggserie: Skuggan över stenbäcken, …och de vita skuggorna i skogen, Skuggornas barn och Skugg-gömman och återuppleva något av det bästa med min barndom (den handlade inte enbart om hästböcker).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s