Bingetitta under semestern!

Boktugg skrev nyligen om en undersökning som visade att ljudböcker fångande lyssnaren mer än vad en film eller tv-serie gjorde. Otroligt intressant! Tv-serier i sin tur har kallats ”den nya romanen” av journalister och litteraturkritiker sedan några år tillbaka. Det är helt klart en spännande tid just nu och jag är glad över att vara en del i den här vågen, att jag får chans att skriva både för ljud och tv-serier. Och den här veckan tänkte jag tipsa om 3 roliga tv-serier som jag gillar, mycket nöje!

61032-glow-netflix-war-nie-heisser-foto-netflix-630x400

Glow! Feministisk serie med 80-tals dekor.

GLOW Om att vara kvinna och ha en skådespelardröm i en mansdominerad värld på 80-talet. Ja, 80-talet trendar verkligen i popkulturen just nu. Underbar originalserie på Netflix med ett tema som slår lika hårt som Hulk Hogan. Läs om manusförfattarna och skaparna av serien här. Säsong 2 har just kommit och det är så snyggt hur den t ex refererar till Virginia Woolf genom en replik om kvinnors eget rum… eller hur den tar upp hur kvinnor borde få vara regissörer. Älskar den!

silicon-valley-netflix-1024x576

Silicon Valley. Ett gäng nördar ska erövra dalen.

SILICON VALLEY En nördig ingenjör försöker starta IT-företaget Pied Piper. Om en grupp män som lever i en inkubator och deras liv i techdalen Silicon Valley. En komedi skapad av bl a Mike Judge för HBO. I år kom säsong 5, den här gången tyvärr utan hysteriskt roliga TJ Miller i rollen som Erlich Bachman. I senaste säsongen märks en allt större samhällskritik och satiren är briljant!

HBON-AAVXR-000-PGM-01-01-2500-HD-169-SR-1920x1080-50000-11966237

Crashing. Komedi i ståuppvärlden.

CRASHING En man blir förnedrad och lämnad av sin fru och tvingas ta tag i sitt liv och sin dröm att bli ståuppkomiker. Mannen är religiös, men hur klarar sig en idealistisk kristen i den tuffa ståuppvärlden i New York City? Producerad av Judd Apatow (Girls, Trainwreck, This is 40) som även skrivit och regisserat ett par avsnitt. Bonus att TJ Miller har en roll. På HBO. Även här är säsong 2 en höjdare, den blir bara bättre och bättre!

Även min ljudboksserie Kämpa tjejer! handlar om jakten på drömjobbet. Arbetslivet och att försöka förverkliga sig själv är ett outtömligt ämne?

Advertisements

About Jenny Gromark Wennberg

Debuterar 2018 med komedin "Kämpa tjejer!" efter att ha vunnit tidningen Skrivas och Storytels stora ljudbokstävling 2017.
This entry was posted in Debut, Jenny Gromark Wennberg and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s