Jakten på inspiration

Veronica Almer press1

Foto: Jakob Almer

Semester verkar vara ledordet i Sverige just nu, likaså för mig. Jag har skrivit det här inlägget i förväg, för jag planerar i år att faktiskt njuta av en lugn semester, precis som det ska vara.  Den här vilan är till för att samla inspiration och lust inför en skrivande höst. Jag har några saker jag väljer att läsa och lyssna på när jag söker skrivglädje, vilket är följande:

  • Bläddra igenom tidningen Skriva. Där i hittar jag alltid flera god råd och tankar som är vettiga att ta med sig när man skriver eget.
  • Jag lyssnar gärna på poddar i ämnet så som; Skriv en bestsellereller en annan bokmed Ninni Schulman och Caroline Eriksson. Deras podd är verkligen att rekommendera för alla som gillar att skriva. Ibland blir det även avsnitt från Författarpodden och Romancepodden, det finns så himla många bra poddar att välja mellan.
  • Jag kan annars tipsa om en dokumentär som handlar om romance i USA; Love between the covers. Den går att köpa eller hyra på Itunes. Väldigt intressant för alla som läser romance men även för de som är nyfikna på genren.
  • För några veckor sedan listade jag i lördagsenkäten vad jag skulle läsa i sommar men allt det får sitta på avbytarbänken eftersom jag blev så himla nyfiken på Nora Roberts efter att ha läst om hennes arbetsmoral. Jag beställde direkt två av hennes böcker som jag ska läsa så fort jag får hem dem. Jag har inte läst något av henne tidigare nämligen, jag vet, det är skandal 😉
  • Men den stora inspirationen kommer jag nog hitta i lugnet, att bara vara. Koncentrera mig på de fem sinnena; lyssna, känna, se, smaka och lukta. Vara här och nu.

IMG_1102.jpg

Advertisements
This entry was posted in Debut, Veronica Almer. Bookmark the permalink.

2 Responses to Jakten på inspiration

  1. Anna says:

    Var någonstans läste du om Nora Roberts arbetsmoral? Kan du länka till artikeln? 😊

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s