Lördagsenkät: Vad hoppas du uppnå med din debutbok?

Jenny: Först och främst nå ut och förhoppningsvis beröra lyssnare. Drömmen är att båda generationerna jag skildrar i Kämpa tjejer! (20+ och 40+) ska lyssna och skratta! Jag hoppas också att det blir en fortsättning. För praktikanten Jossan och hennes ofrivilliga mentor Alex är två karaktärer jag gärna fortsätter att hänga med!

Emelie-Novotny_071_c Stefan Tell (webbversion)

Foto: Stefan Tell

Emelie: Jag hoppas på att Vänd rätt upp ska hitta hem till den målgruppen som den framförallt är skriven för, unga hästtjejer i åldern 15-25 år. Förhoppningsvis finns det någon som kan identifiera sig med någon av karaktärerna i boken och kanske kan den hjälpa någon att få syn på hur deras hästvardag ser ut, vilka val och uppoffringar många unga tjejer gör för ett liv med hästar. Jag hoppas att Vänd rätt upp kan bidra till att vidga genren hästbok och att det kan inspirera flera till att skriva hästböcker för äldre läsare. Eftersom hästar inte är något som vi slutar med efter att fyllt 12 år som det ofta verkar när en tittar på hästboksutgivningen.

 

HelenaHedlund20171207013 kopia

Foto: Kicki Nilsson

Helena: Självklart hoppas jag på att Det fina med Kerstin blir väl mottagen av så väl läsare som recensenter. Att målgruppen, 6-9-åringar, känner igen sig, skrattar, biter på naglarna eller rullar ner på golvet och in under sängen när det blir för jobbigt. Jag vet ju redan att det blir en fortsättning, en triologi, och det känns både skönt, lyxigt – och lite läskigt. Jag såg i ett bokmagasin att boken hade lyfts fram som en bra högläsningsbok (grundat på en förhandsrecension av Bibliotekstjänst skulle jag tippa …) och jag hoppas faktiskt att många, både föräldrar och till exempel lärare, väljer min bok som högläsningsbok. Barns eget läsande i all ära, men det är någonting i högläsningen som får oss att mötas över generationer och dela samma upplevelse. Det vill jag gärna få vara en del av!

 

Veronica Almer press1

Foto: Jakob Almer

Veronica: Med Sunt förnuft, vilt hjärta drömmer jag om att nå ut till både de som läser romance men också de som aldrig har gjort det innan. Jag hoppas att folk ska kunna finna min kärlekshistoria underhållande och att den berör. Alla har vi stunder där man inte mår så bra på grund av olika anledningar och med min bok önskar jag att läsaren får ett avbrott från den tyngden. Försvinna in i en annan värld där kärleken övervinner allt. Jag har faktiskt redan blivit kontaktad av några läsare som bland annat skriver att jag lyckats beröra dem. Och det. Det betyder allt! Jag hoppas också att, genom att Sunt förnuft, vilt hjärta är en romance, att det blir en pusselbit som jag bidrar med till romancerevolutionen i Sverige. 

 

Mia blogg

Foto: Jini Sofia Lee

Mia:  Solkatter och dammråttor – kluriga ordens ABC hoppas jag ska bli en bok som väcker nyfikenhet för ord och språk. Jag hoppas att boken kommer att nå ut till så många barn som möjligt i förskoleålder och på lågstadiet. Det vore roligt om den kan användas som utgångspunkt för samtal och undervisning i förskolor och skolor. Givetvis vill jag att boken ska uppskattas av både barn och vuxna och att alla ska kunna lära sig något ifrån den. Kanske hoppas jag lite extra att den ska vara lärorik för barn och vuxna med utländsk bakgrund.

Sedan hoppas jag förstår att boken kommer att finnas till försäljning i såväl fysisk butik som i nätbutik, få stor spridning och bli en riktig storsäljare!

Annonser
Det här inlägget postades i Debut. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s