Saker som väcker skrivlusten

Mia blogg

Foto: Jini Sofia Lee

Det har faktiskt varit mer stiltje i skrivandet än jag hade tänkt i sommar. En del beror på att värmeböljan lamslagit mig. I lägenheten ligger inomhustemperaturen på 32 grader och det är svårt att få någonting vettigt gjort. Istället har jag lyckats upprätthålla min träning och lyckats gå till gymmet 2-3 gånger i veckan under hela sommaren. Igår nådde jag en milstolpe när det gäller träningen. För en månad sedan kunde jag inte göra en enda så kallad pull-up (eller chins). Jag har tränat för att kunna göra det och har som mål att klara 10 stycken. Igår testade jag och helt plötsligt kunde jag göra 3 stycken pull-ups. Det var en enorm lyckokänsla över att ha lyckats nå mitt första delmål.

Jag tänker att det är precis samma sak med skrivandet eller allt annat en företar sig att göra. En har ett mål som hägrar långt bort i horisonten som i början känns helt omöjligt, men en harvar och kämpar och övar och till slut kommer resultatet och belöningen av att ha uppnått sitt uppsatta mål.

För att någonting ska bli skrivet krävs det förstås att jag faktiskt sätter mig ner och skriver. Det har det som sagt varit lite dåligt med i sommar. Men samtidigt har jag varit med om saker den senaste tiden som kommer hjälpa mig oerhört för att gå in i min huvudkaraktärs känslor och beskriva dem på ett starkare sätt.

Jag har också hunnit läsa en del i sommar och när jag läser riktigt bra och välskrivna böcker blir jag alltid otroligt inspirerad och skrivlusten kommer tillbaka med en gång. En av mina favoritförfattare är Theodor Kallifatides och hans böcker återkommer jag alltid till och inspireras av. Så det har jag gjort i sommar. Just nu håller jag med en bok av Kjell Westö och redan från första sidan visste jag att jag skulle gilla boken. Språket fångade mig direkt och nu kliar det i mina skrivfingrar.

Ytterligare en sak som hände häromdagen som verkligen fick skrivlusten att komma tillbaka var när en kompis hörde av sig efter att ha läst min novell i novellsamlingen ”Kära mamma” som jag medverkar i.

IMG_5413

När en får feedback av det här slaget känns det som det är värt allt slit med att skriva. Att det är en den absolut finaste belöningen jag kan få. Och är det en otrolig känsla att veta att ens ord har väckt känslor hos någon. Obeskrivligt, obetalbart och jag blir väldigt, väldigt rörd och tacksam. Och framförallt, motiverad att skriva mer!

Så nu ska jag äntligen återvända till skrivandet. Som jag har längtat! Nästa vecka kommer det svalare vädret som nog hjälper skrivandet på traven också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s