Nu har jag skrivit klart boken!

01_JennyGromarkWennberg_Foto_HenrikBerglund

Foto: Henrik Berglund

Jag är klar! Mitt manus till ljudboksserien Kämpa tjejer! är färdigt. Jag har satt punkt som det heter i författarsammanhang. Yay!

Det känns tomt, konstigt men också oändligt skönt. Kämpa tjejer! har funnits med mig i tankarna i tre år och jag har jobbat stenhårt med den. Slitit som en galning. Fått platt röv, gamnacke och ont i handlederna. Prioriterat boken före allt annat i perioder. Men nu är den snart snart ute i Storytel-appen att lyssna på!

Jag väntar ivrigt på att få höra min bok för första gången och jag väntar ivrigt på lyssnarreaktioner. Jag längtar efter att lyssnarna ska skratta och jag hoppas och håller tummarna att det blir så.

”Du har iallafall en lyssnare”, sa Storytels vd Jonas Tellander till mig när pilotavsnittet just var inspelat och godkänt för en hel serie. Han hade lyssnat sa han och gillat första delen. Jag blev vrålglad såklart. En lyssnare!

Och så berättade han att Amelia Adamo var en av de första som intresserade sig för hans tjänst som då hette Bokilur under bokmässan för ett antal år sedan. Att hon trodde på honom och att det betydde mycket.

Amelia Adamo. Hon som en gång ringde till mig och berättade att jag vunnit Veckorevyns novellpristävling. Som trodde på mig! Som var min handledare när jag var 23 år och gjorde journalistpraktik på hennes magasin Amelia. En tid som inspirerat mig när jag skrivit min bok.

Jag är hooked på synkronicitet (det gör livet roligare och meningsfullare) och tyckte att jag kände den där och då. Att det fanns ett slags samband mitt i alltihop.

Så. Jag har iallafall en lyssnare när serien släpps i oktober! Det är ju därför jag skriver. För att någon ska vilja läsa, lyssna eller titta. Och jag hoppas att Kämpa tjejer! ska vara något riktigt kul som du aldrig hört förut.

Ha en fin vecka!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s