Taggar höst

IMG_1805

Fem veckors semester är över. Jag inser när jag skriver det här inlägget att jag inte har öppnat ett worddokument sedan i slutet av juni. Det är det längsta avbrottet jag har haft sedan jag började skriva aktivt 2008, förutom när jag gick in i väggen 2014, men då var det inte en frivillig paus. Jag vet inte riktigt varför det blev så här, eller jo, jag vet om att jag har känt mig vilsen i vår och att jag aldrig har haft en semester sedan just 2008 utan alltid har spenderat somrarna åt något nytt skrivprojekt. Jag vet också om att de senaste åren har varit intensiva, att jag en gång har varit utbränd och att min äldsta undrar varför mamma spenderar de varma sommardagarna på kontoret. Så i juni inför den stundande semestern insåg jag att nej, jag behöver en paus. Bara stanna upp, lämna sociala medier och skrivandet för en stund. Vilket jag gjorde. Och det är nog det bästa beslut jag har fattat på länge. Det har visserligen kliat så enormt i fingrarna men det har jag bara njutit av, att kunna få känna den där passionen igen för skrivandet som driver mig. Det som har varit skönast är att lägga undan pressen och målen som annars tynger. Genom avståndet har jag också fått en ny bild av denna stress. Kraven trycker inte på samma sätt utan jag har jobbat på att vända på det istället så att de motiverar mig. Det har helt enkelt varit en underbar sommar, men med det sagt längtar jag nu i sönder mig efter en produktiv höst.

I höst kommer jag, som jag säkert nämnt tidigare för det är så stort, äntligen få arbeta med skrivandet. Jag slipper låna tid från allt annat, det är framförallt tiden jag tar från barnen som svider. Skrivandet ska få vara en del av min vardag, något jag har drömt om nu i många år. Lyxen i det är så stort att jag inte riktigt kan förstå.

Jag har en del mål jag behöver uppnå för att kunna fortsätta med det till våren men jag har bestämt mig för att inte stressa över det. Utan istället se det som spännande och motiverande. Mitt nya tankesätt som jag tar med mig från sommaren och nu jobbar på att implementera i höstens rutiner är att jag ska se möjligheterna istället för begränsningar. Att om en dörr smälls igen, hitta en ny. Jag kan inte kontrollera det runt om mig men jag har makten över mig själv och hur jag väljer att hantera motgångar.

Så vad har jag då för mål för hösten? Jag ska hitta förlag till mitt andra manus, jag ska skriva mitt tredje manus och minst två dagar i veckan ska ägnas åt marknadsföring. Jag ska sätta mig i min lilla bil och åka Skåne runt för att själv sälja in Sunt förnuft, vilt hjärta överallt där böcker går att köpaJag ska på mässor och kanske till och med hinna skriva en novell som ska tryckas. Det är fullt upp, men för första gången i mitt liv är alla dessa mål inget som ger ångest eller stress utan istället finns det en längtan. Gud så kul den här hösten kommer bli. Nu kör vi!

Det här inlägget postades i Debut, Sunt förnuft, vilt hjärta, Veronica Almer. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s