Boken har gått till tryck

Mia blogg

Foto: Jini Sofia Lee

Tillbaka i vardagen med jobb och barn som ska till förskola och skola. Första veckan på jobbet efter semestern blev minst sagt intensiv. Väldigt mycket på jobbet samtidigt som min bok skulle gå till tryck. Det blev en hel del småjusteringar sista veckan både för mig och illustratören. Så blev det fredag och sista korrvändan. Även då hittade jag en del småfel som hade smugit sig in. Fredag eftermiddag precis innan jag skulle gå från jobbet och hämta barnen fick jag så den absolut sista versionen. Jag kollade jag igenom de saker jag hade bett om skulle rättas till, men hann inte läsa igenom allt en sista gång, utan jag valde att godkänna den ändå. Och boken gick iväg till tryck!

Vilken känsla! Arbetet med skrivandet av boken är klart! Jag har satt min sista punkt.
I fredags var jag alldeles för trött för att riktigt kunna ta in det hela, och än mindre att fira. Men det var många vänner som hörde av sig och gladdes för min skull och jag kände att det var äkta, genuin glädje och det kommer att finnas gott om tillfällen att fira med var och en så småningom.

Det börjar kännas mer verkligt för mig och även för mina vänner nu när boken är klar och det finns ett omslag att visa upp. Kollegor engagerar sig och det känns nästan som de tycker att det är minst lika spännande som jag.

Titeln ja, den blev ändrad under sista veckan. ”Kluriga ordens ABC” kommer den heta. Och så här ser omslaget se ut, framsida och baksida:

IMG_5603

IMG_5606

Jag har lagt den dyra Champagnen på kylning i väntan på att boken kommer. Nu börjar arbetet med att skriva pressrelease, planera releasefest och planera inför bokmässan. Precis efter att boken gick till tryck dök tusen frågor upp i mitt huvud som jag måste fråga min förläggare. Allt det här ju nytt för mig. Det är första gången jag är med om allt detta och för mig är det som att vandra på en gata med nyfallen snö. En gata som så många har gått längs före mig, men jag lämnar för första gången mina avtryck i snön.

När detta inlägg publiceras är mig på konferens med jobbet. Jag befinner mig då i helt annan värld än skrivarvärlden. Dessa två världar är fundamentalt olika, men jag är så tacksam att jag får uppleva båda. Jag har också medvetet försökt skilja dem åt, knappt pratat om min bok på jobbet, men sakta men säkert börjar de två världarna glida in i varandra. En del av författarrollen börjar även uppenbara sig på mitt vanliga jobb och det kändes jobbigt i början, att mina kollegor skulle få veta att jag skrev, men nu börjar jag vänja mig vid att jag även kan ses som författare på jobbet. Mitt skrivande jag är en väldigt stor del av vem jag är. Och den delen får nu också komma fram på mitt vanliga jobb och det känns faktiskt bra.

 

 

 

4 reaktioner på ”Boken har gått till tryck

    • Tack så hemskt mycket! Vad roligt att du gillar titeln! Det har varit en del turer fram och tillbaka om titeln, men jag känner mig väldigt nöjd med vad det till slut blev.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s