Lördagsenkät: Varför skriver du?

01_jennygromarkwennberg_foto_henrikberglund_mini

Foto: Henrik Berglund

Jenny: Jag skriver för att jag vill göra om skam till skratt. Jag vill beröra. Genom att skriva ärligt, även om det är påhittat, vill jag nå andra människor. Jag skriver för att berätta om världen, det jag ser. Ibland för att avslöja den. Jag skriver för att utforska världen, men också mitt eget skrivande. Jag är bara i början.

 

 

HelenaHedlund20171207013 kopia 2.jpg

Foto: Kicki Nilsson

Helena: Jag skriver för att få en anledning att hinna tänka. Jag skriver för att försöka förstå vad jag tänker. För att förklara livet och stanna upp i stunder som annars bara rusar snabbt förbi. Jag skriver för att försöka göra situationer roligare än vad de är. Eller mer spännande. För att spetsa till livet, belysa, förhöja. För att minnas. Dokumentera. Ibland för att påverka och försöka få någon att inse det som är viktigt att inse. Jag skriver för att ta plats. Och för att finnas kvar för eftervärlden. Dessutom skriver jag för att det är roligt!

 

 

Mia blogg

Foto: Jini Sofia Lee

Mia: Jag skriver för att det är mitt bästa uttryckssätt. Det ger mig möjlighet till eftertanke och att väga varje ord innan de framförs. Det är ventil samtidigt som det är en energikälla. För mig är det ett sätt att bearbeta känslor likväl som ett sätt gå in i andra världar och uppleva saker som jag inte har upplevt i verkliga livet. Det är ett sätt att ge liv åt saker och att föreviga dem. Att skriva är en stor källa till lust och glädje.

 

 

 

 

Veronica Almer 4

Foto: Jakob Almer

Veronica: Jag har alltid varit kreativt lagd men inte riktigt fått utlopp för detta, eller det var tills jag hittade skrivandet. Jag skriver för att bearbeta känslor och händelser men också för att få tillträde till andra världar. Då är det jag som är i kontroll, en skön känsla när så mycket annat är utom ens kontroll. Så svaret på frågan är tvådelad, jag gör det både för min egen del men också för att sprida historier som berör. Att få ge andra tillträde till dessa världar av lyckliga slut där kärlek övervinner allt.

 

 

 

Emelie-Novotny_071_c Stefan Tell (webbversion)

Foto: Stefan Tell

Emelie: För mig är skrivandet ett utforskande och ett sätt att försöka förstå det jag möter i verkliga livet. Ofta är det ren nyfikenhet – vad händer om jag sätter person A i den här situationen med person B. Men framförallt så är det en rent egoistisk anledning eftersom det är mitt bästa knep mot ensamhet. Har jag skrivandet blir jag aldrig ensam.

Annonser
Det här inlägget postades i Debut. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s