Romance tar över bokmässan

Veronica Almer press1

Foto: Jakob Almer

Det är smått overkligt att jag redan har hunnit skriva 38 inlägg på Debutantbloggen. Ett år går ganska snabbt, förutom veckorna innan Bokmässan. Då kryper tiden fram, men så är det väl när man ser fram emot något. Och bokmässan, den har jag längtat efter sedan jag kom hem förra året!

Nästa vecka är det alltså dags för den stora bokmässan, en plats för oss som älskar böcker och skrivande. Förra året var första gången som jag fick uppleva mässans amazingness. Jag hade tidigare hört så himla gott om den men inte riktigt förstått varför det skulle vara kul. Böcker kan jag köpa hela tiden och den där räkmackan lockade inte alls. Folkmassor, trångt, skoskav, nja, varför betala pengar för det? Fast förra året när jag hade signat med Visto Förlag bestämde mig ändå för att testa. ”Ta med dig visitkorten och kom inte hem förrän alla är utdelade”, påpekade min man glatt. Så jag och 500 visitkort satte sig på tåget upp till Göteborg. Pirrig som aldrig förr steg jag in i mässhallen och jag kommer ihåg hur jag stod på ovanvåningen och kikade ner. Först såg det litet ut, tills jag höjde blicken och fick se resten av denna beast av bokfrosseri. Det var verkligen en upplevelse, synd bara med nazisterna utanför. Nästa gång de har något att säga kan de väl krypa in en garderob eller nåt. Det var tråkigt men jag var också besviken för att det knappt var något romancesnack på mässan. Istället var det deckare, deckare och lite deckare till. Därför var mina förhoppningar inför årets mässa, när dessutom Crimetime stiger in i arenan, inte särskilt stor. Men tji fick jag, det visade sig var vara flera punkter om romance, VARJE DAG, och det är mycket tack vare Simona Ahrnstedt och Romanceakademin! Lyrisk är bara förnamnet, så om ni också är intresserade av romance kan jag tipsa om följande:

Torsdag:
Lockande, läkande och lustfylld litteratur – om romance och feelgoodkl 13.30. Simona Ahrnstedt, Christoffer Holst och Ebba Östberg snackar feelgood, romance och lyckliga slut.

Romanceakdemin live kl 15. Då blir det samtal med grundarna om blandat romance, feminism och fördomar mot kvinnlig underhållning.

Fredag:
17.00 intervjuas Sara Dalengren om sin akutella romanceserie Flocken och berättar om vad paranormal romance egentligen är.

Lördag:
Ni kan också hitta romance på Café Skrivas scen kl 13.00, då även med Simona Ahrnstedt som kommer gå in på att skriva moderna och feministiska kärleksromaner.

15.00 är det seminariet Romance de luxe. Då är det Simona Ahrnstedt och Sarah Morgan som snackar romance!

16.15- 18.00 signerar jag min romance Sunt förnuft, vilt hjärta i Visto Förlags monter B07:39

16.30 berättar Simona Ahrnstedt och Christoffer Holst om hur man förför sina läsare utan att det blir klyschigt.

Söndag:
9.00- 11.00 signerar jag igen i Visto Förlags monter. Kom gärna förbi J

Som ni kanske förstår kommer det blir en härlig romancefrossa på det här årets Bokmässa! Hoppas vi ses där!

IMG_4992.jpg

Annonser
Det här inlägget postades i Bokmässan, Debut, Romance, Sunt förnuft, vilt hjärta, Veronica Almer. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Romance tar över bokmässan

 1. Christina S skriver:

  Åh, det ska bli sååå roligt! Längtar också som bara den 🙂
  Vi ses där ❤

 2. Simona skriver:

  Kom på en grej till – det är bloggträff och mingel hos Lovereads på fredagen 16.30 och alla är välkomna!

 3. Simona skriver:

  Kul! Hoppas vi syns!

 4. Lovisa Qvarfort Wistrand skriver:

  Romancescen är säkert möjligt i framtiden! Det tror jag i alla fall. Förr var fantastiken (fantasy, sci fi, skräck) vigd åt skuggorna, men nu finns ju hela Fantastikgränd + Fantastikscenen. 🙂

  • Veronica Almer skriver:

   Åh då bådar det gott och jag får fortsätta hålla tummarna för att det går åt samma riktning som fantastiken 🙂

 5. Elisabet Nielsen skriver:

  Det låter fantastiskt! Roligt med så mycket romance – och att den också verkar behandlas så seriöst. Önskar dig en härlig bokmässa.

  • Veronica Almer skriver:

   Ja det är verkligen härligt att det går i rätt riktning! Hoppas fortfarande på en romancescen på Bokmässan i snar framtid 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s