När känslorna svallar

Mia blogg

Foto: Jini Sofia Lee

Nu är det riktigt nära. Igår fick jag besked om att böckerna har skickats från tryckeriet och de skickas direkt till bokmässan i Göteborg. När jag fick det beskedet grät jag först glädjetårar som sedan övergick i en störtflod. Det blev ett otroligt känslomässigt ögonblick som jag själv blev lite tagen på sängen av. Det blev plötsligt så verkligt. Boken är klar. Den finns på riktigt. Drömmen som jag har kämpat och jobbat för under så många år. Nu är det snart inte bara längre en dröm. Det är en verklighet.

Undrar hur det kommer att kännas när jag får se och hålla i boken för första gången? Jag hoppas att jag hinner få hem boken innan jag åker till bokmässan. Annars blir mitt första möte med boken där på mässgolvet i Olika förlags monter. Och det kan ju gå lite hur som helst. 😉

Bokmässan är alltså bara drygt en vecka bort. Jag kommer vara där på fredag och lördag, men har inga programpunkter. Däremot har förlaget bett mig komma förbi montern och signera några ex av min bok. Är det någon av er som kommer att vara där och vill ha ett signerat ex, så kan hojta till så kan vi säkert ordna detta.

Releasefest kommer jag ha, men det blir först den 20 oktober i Stockholm. Save the date! Jag återkommer med tid och plats när allt är helt spikat.

Tillsammans med förlaget har vi diskuterat marknadsföringsplanen för boken. Det känns hur overkligt som helst. Det mesta av arbetet får vänta tills boken faktiskt har kommit, men jag inser att det kommer att ta väldigt mycket tid om jag ska göra allt det jag vill göra. Det innebär att det inte blir så mycket skrivtid framöver. Ju mer jag pratar med folk om min bok, desto mer inser jag att boken, även om det är en barnbok, faktiskt är en bok för alla. En kollega frågade mig vad ”solkatt” betyder. Jättebra att du undrar, då är min bok perfekt för dig, svarade jag.

En kompis till mig har två tonåringar som både har diagnoser av olika slag. Hon är övertygad om att de kommer att ha nytta av boken för de vet till exempel inte vad ordet björntjänst betyder. Det gör mig väldigt glad om boken faktiskt kan komma användas som en slags lärobok.

I samband med att boken släpps så släpps den ju också fri för recensenter att tycka till om den. Så långt har jag inte vågat tänka än. Det känns för overkligt, skrämmande och avlägset just nu. Men faktum är att allt kommer att hända snart. Väldigt snart. Just nu går jag mest naivt runt och hoppas på en massa saker. Att boken ska köpas in centralt av Akademibokhandeln, att den ska köpas in av bibliotek, skolbibliotek och förskolor. Att den ska nå ut och bli omtyckt.

Snart vet vi hur det går med allt detta.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s