Intensivt, men roligt

Veronica Almer press1

Foto: Jakob Almer

Då var den intensiva veckan här och för några dagar sedan fick jag ett mail som gjorde att jag helt plötsligt har ännu mer att göra. Det är roliga saker så jag får inte gnälla (allt för mycket 😉

Jag har nu arbetat ”heltid” med skrivandet i två veckor, när jag snackar heltid menar jag att jag jobbar med skrivande på 100 % men att mina barn enbart går på förskola 50% och jag jobbar övrig tid på helger och kvällar. Ibland blir det mer och ibland blir det mindre. Det nya schemat funkar alldeles utmärkt. Fast det har också varit en stor omställning som jag berättade om i tidigare inlägg. Det är framförallt det dåliga samvetet för att jag lämnar kidsen för skrivandet. Något som jag inte har gjort innan och det är kanske därför det känns fel. Något som också är nytt är att jag för första gången i mitt liv får göra det jag verkligen brinner för. Jag brann även för att hjälpa barn som for illa, problemet var att jag till sist brann upp själv. För man ger allt man har för dessa barn men sedan har man inte tid att samla sig igen. Med skrivandet är jag i balans på ett annat sätt. Visst, jag har upptäckt att med skrivandet kommer det också en psykisk utmaning, en inre konflikt. Ni vet, att tro på sig själv, att inte stressa allt för mycket om framtiden, för det innebär bara press som blir bromsklossar i den kreativa processen. När jag drömde om ett författarskap på heltid hade jag en vackrare bild än hur verkligheten ser ut. Men även om den här inre konflikten ibland kan skymma solen vaknar jag ändå varje morgon upp ångestfri och med en längtan inför dagen. Och det. Det ger mig bekräftelsen på att jag faktiskt gör något jag älskar.

Så hur ser min nya vardagsrutin ut? Jag går och lämnar barnen på förskolan för att få en promenad, annars blir det så himla mycket stillasittande. Jag kommer hem, går igenom mail osv- administrativt. Sedan skriver jag. Jag försöker hinna med 2000-2500 ord per dag beroende på hur mycket annat administrativt jag behöver fixa med. Under en halvtimme läser jag svensk litteratur, en viktig del för att kunna utveckla sitt eget språk. Så ser det i stort sätt ut.

På torsdag åker jag iväg till Bokmässan, det kommer bli intensiva dagar med signeringar, träffar och mingel men gud vad kul det kommer bli!

En reaktion på ”Intensivt, men roligt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s