En bok och en bokmässa senare

Mia blogg

Foto: Jini Sofia Lee

Vilken vecka det har varit! Förra veckan fick jag både hålla i min bok för första gången och gå på min första bokmässa som författare.

I måndags förra veckan såg jag att boken plötsligt gick att köpa i de stora nätbokhandlarnas butiker. Genast beställde min arbetsgivare 60 ex av boken till alla anställda hos oss. Och på onsdagen kom böckerna till jobbet, så det var där med tårfyllda ögon som jag för första gången fick se min bok och hålla i den. Ja, det var oundvikligt att jag grät. Det var ett overkligt och känslomässigt ögonblick.  Men lite konstigt var det allt att uppleva det tillsammans med kollegor. Jag hade föreställt mig ögonblicket då jag skulle öppna kartongen med böckerna hemma, i min ensamhet. Men det var kul att se kollegornas glädje och entusiasm också. Omslaget var så mycket finare än jag hade kunnat föreställa mig, pappret i boken luktade så gott och ja, hela boken var så fantastiskt fin!

Jag lånade hem ett ex av boken och sedan var det ett stolt ögonblick att få komma hem och visa boken för mina barn. Gladast blev min lilla 4-åring som pussade bilden på mig i boken. Det är ett ögonblick att minnas. Dagen efter tog min äldsta dotter med sig boken till skolan och visade upp för lärare, fritidspersonal och kompisar.

På fredag morgon satte jag mig på tåget till Göteborg och mitt livs första bokmässa som författare. Efter att jag hade checkat in på mitt rum på hotellet gick jag in på mässan och letade mig fram till Olika förlags monter för att se min bok som stod fint skyltad i montern. Jag fick genast signera en hög med böcker och stod sedan och kikade på när folk bläddrade i min bok och köpte den. Det var alldeles magiskt att se när folk bestämde sig för att köpa den. Jag minns knappt vad jag gjorde resten av dagen. Jag gick runt på mässan och träffade massor med folk som jag kände och minst lika många som jag bara kände från Instagram, men aldrig hade träffat i verkliga livet tidigare.IMG_5880

img_5883.jpg

På eftermiddagen träffades alla fem Debutantbloggare för första gången. Det var också ett sådant där ögonblick som jag har gått och väntat på hela året och nu hände det äntligen. Det var så härligt att ses och att kunna dela erfarenheter med varandra.img_5865.jpg

På lördagen var det ett ofantligt publiktryck på mässan. På vissa ställen i mässhallen gick det knappt att ta sig fram. Det första jag återigen gjorde var att gå till Olika förlags monter för att kolla hur det hade gått med försäljningen av min bok. Mina signerade ex från dagen före hade gått åt, så jag signerade en bunt till med böcker.

Klockan 12 hade jag siktet inställt på att gå och lyssna på ett seminarium med en av mina favoritförfattare, Jojo Moyes. Det var så skönt att höra om hennes ständiga pusslande för att få skrivandet och familjelivet att gå ihop. Om hur hon alltid kommer att skriva oavsett hur hennes böcker säljer, för att hon bara måste skriva. Det var oerhört skönt och befriande att höra att hon hade skrivit åtta böcker innan hon fick sitt stora genombrott med Livet efter dig och hur glad hon är att hon inte slog igenom med sin allra första bok.

Efter seminariet var det bara att springa ner till mässhallen och ställa sig i den megalånga signeringskön för att få en bok signerad av Jojo Moyes. Efter sisådär 55 minuter kom jag äntligen fram och fick träffa min idol och få en signerad bok. Därefter kunde jag slappna av. Jag kände att jag gjort precis allt jag ville på mässan och strosade mest runt och köpte böcker till mina barn.

IMG_5888

Med Jojo Moyes

Sent på kvällen kom jag hem och möttes av barnen och sambon som överraskade med att ha bakat en tårta för att fira min bok.

Jag är så glad och tacksam för att jag har fått möjligheten att uppleva allt detta. Det här har varit min dröm i säkert 17 års tid. Nu ska jag försöka låta allt sjunka in och njuta. Men det är också nu det verkliga arbetet börjar. Nu ska boken ut och få ett eget liv.

Annonser
Det här inlägget postades i Debut, Mia Kim och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s