Kämpa tjejer!

JENNY_GROMARK_WENNBERG_BOKFör 5 år sen fick jag en skrivarkurs i 40-årspresent av min älskade Erik. Han visste att jag hade en gammal skrivardröm. Sen dess har jag skrivit. Den gamla drömmen har vuxit sig starkare. Så stark att jag för 2 år sen sa upp mig från jobbet för att satsa på den fullt ut.

Jag hade en galen bucket list som jag klistrade upp på insidan av min garderob. Komma in på en manusutbildning, skriva en bok och skriva på en tv-serie.

Jag sökte Alma manusutbildning 2016. Ett av arbetsproverna var en idé till en tv-serie. En komedi om en journalistpraktikant på ett hälsomagasin i kris. Jag kom in! Hela mitt liv vändes upp och ner. Jag började på något helt nytt. Ett äventyr!

På chans skickade jag in min pitch till tidningen Skrivas och Storytels stora ljudbokstävling. Jag vann! 2017 fick jag ett bokkontrakt med Storytel och började skriva på komedin Kämpa tjejer. En sån lycka!

Förra veckan fick se några klipp ur kommande säsong 3 av Finaste familjen, en tv-serie där jag varit med i manusgruppen och skrivit ett avsnitt. Glädjen av att se en av mina absoluta favoritskådespelare spela en karaktär jag hittat på var enorm!

Imorgon kommer ljudboksserien Kämpa tjejer ut i Storytel-appen och som E-bok i Storytel-readern. Jag verkar kunna bocka av hela den där galna listan jag satte upp i garderoben. Stora drömmar kan gå i uppfyllelse! KÄMPA TJEJER!

Men idag går jag en helt annan kamp till mötes. Jag har precis fått veta att jag har cancer, leukemi, och påbörjat en cellgiftsbehandling. Jag är i chock. Jag fattar inte riktigt ännu. Och när allt precis skulle börja med skrivandet går jag istället i närkamp med den där Sjunde inseglet-snubben. Det blir inget glas champagne på förlaget imorgon. Det blir ingen releasefest för boken. Det blir inga intervjuer.

Jag lägger istället all kraft jag har på att slå ner elaka celler. Fuck cancer. Jag ska kämpa!

PS. Jag blir jätteglad om du lyssnar på boken. Om du skriver en kommentar vad du tyckte blir jag också jätteglad. Jag kanske inte orkar svara, men jag kommer att läsa. Tack och kram.

Advertisements

About Jenny Gromark Wennberg

Debuterar 2018 med komedin "Kämpa tjejer!" efter att ha vunnit tidningen Skrivas och Storytels stora ljudbokstävling 2017.
This entry was posted in Debut, Jenny Gromark Wennberg, Kämpa tjejer and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

25 Responses to Kämpa tjejer!

 1. aliciaebon says:

  Jag vill ge dig all styrka och ork att stå ut det här all kärlek till dig ❤️ kämpa nu fina tjejen kämpa ❤️❤️

 2. Susan says:

  Önskar dig all styrka❤️❤️ Och ser verkligen fram emot att antingen läsa eller lyssna på din bok!

 3. Jag önskar dig ork, och att du orkar kriga mot denna sjukdom ❤

 4. Sannaste says:

  Du har många systrar och bröder som varit med om det du nu träder in i. Många många är överlevare. Ta hand om dig.

 5. Din berättelse, med stöd från mannen och att få uppfylla en dröm är så fin och verkligen inspirerande. Att du vågade satsa. Önskar all styrka till dig och de som står dig nära nu.

 6. Manuskt says:

  Vilken smäll. Plötsligt blir böcker och utgivning inte alls så viktigt (men med det sagt, grattis till både bok och teveserie.) Håller tummarna för att behandlingen blir så framgångsrik, effektiv och lindrig den bara kan bli.

 7. Kämpa! All styrka till dig!

 8. Hannibal says:

  Kämpa Jenny!

 9. Pella Hedeby says:

  All kärlek till dig Jenny! ❤ Kämpa! Och jag ska Såå lyssna på din bok. Stor varm kram

 10. Petra Revenue says:

  Tänker på dig Jenny. Din fröken P

 11. Jessica says:

  Jag har inga ord; varför ett citat:
  …nobody, not even the rain has such small hands…
  (silence, frail, gesture, cannot touch, near, slightest, intense fragility, texture, breatjing, small hands)

  #KämpaJenny #Love

 12. Så mycket underbart och fruktansvärt på samma gång. Så tuff du är! Hoppats, hoppas att din lycka får fortsätta – kämpa!

 13. Vad hemskt det blev att läsa. Så underligt livet är. All din lycka, alla mål som uppfyllts. Nu har du bara ett mål som är viktigt – KÄMPA TJEJEN ❤

 14. Carin Bräck says:

  Jag skriver här med. En kall hand kramar mitt hjärta. Men du är en fighter! Du klarar det här! Jag vill så gärna göra nåt för dig. Kommer du på nåt vet du var jag finns. Tänker på dig!

 15. Anna Alemo says:

  Åh nej 😢 Så ledsen för din skull och samtidigt så imponerad över din styrka och mod. Vilken resa du gjort! Kämpa ❤️ Jag ser fram emot boken!
  Ta hand om dig och krya på dig!

 16. danielaberg says:

  Men nej vad hemskt att höra! Fy fan. Hoppas du trots detta kan känna lite glädje för boken i morgon när den kommer. Jag ska genast börja lyssna då! Kram

 17. Ken says:

  Kämpa! Drick juicer på grönsaker och frukt, som din karaktär skulle göra. Låt din familj och vänner dränka dig med kärlek så att du kan övervinna allt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s