BTJ har recenserat

Mia blogg

Foto: Jini Sofia Lee

Det är omtumlande att släppa en bok. Så mycket känslor, men så lite tid att hinna känna efter och insupa allt. Känslorna har därför inte riktigt hunnit ikapp mig, men det är väldigt roligt och spännande med allt som händer.

Förra måndagen var jag på Skrapan (ett köpcentrum i Stockholm) och blev intervjuad för en liten reklamfilm för bokeventet och mitt releasefirande där. Filmen kommer snart att läggas upp på Skrapans Facebook och Instagram. Jag tror att det gick bra, men jag har inte sett slutresultatet än. Jag kan inte precis påstå att jag är van att bli intervjuad eller stå på scen, men det är bara att kliva ur bekvämlighetszonen och göra det. Efteråt kändes det himla kul att ha gjort det.

Jag passade på att besöka Akademibokhandeln i Skrapan och pratade med butikschefen om mitt event där. Plötsligt känns allt väldigt stort och spännande. Eftersom mitt releasefirande är en del av ett större event går Skrapan in och gör en hel del marknadsföring. Så jag hoppas att det kan komma en hel del människor till centrum den dagen. Det känns som jag hade väldigt mycket tur som kontaktade just den butiken och vid rätt tillfälle. Och det är ju så livet är. Ibland har en tur och ibland inte.

I helgen upptäckte jag att det verkade som att det hade kommit en BTJ-recension på min bok. BTJ är Bibliotekstjänst och deras recensioner fungerar som inköpsstöd för bland annat biblioteken, så det är en tung instans och bra om boken får en bra recension från dem. Eftersom jag är den nyfikna och otåliga typen och det var helg och ingen jobbade på varken mitt förlag eller BTJ jagade jag efter recensionen på flera bibliotek. Efter besök på flera bibliotek och samtal med flera bibliotekarier lyckades jag träffa en som kunde logga in på BTJs hemsida för att få ut recensioner, men det visade sig att recensionen för min bok inte fanns där. Förmodligen för att förlaget hade fått den i förhand och den ännu inte hade publicerats i BTJ-häftet. Nya häften kommer ut varannan vecka lärde jag mig. I måndags fick jag så recensionen av förlaget och versionen med helhetsbetyget lyckades jag få av en snäll person på BTJ.

Det här med recensioner är något jag både har längtat och bävat lite inför. Jag kan ju omöjligt veta vad andra ska tycka om min bok. Men om folk gillar min bok är det ju fantastiskt. Den här gången kunde jag i alla fall pusta ut. Jag kan till och med fira och känna mig riktigt nöjd. Jag känner faktiskt ett lyckorus för det här var mer än jag hade vågat hoppats på.
Det är inte tillåtet att återge recensionen i sin helhet, så här kommer ett utdrag:

Den här ABC-boken skiljer sig från flertalet andra. De sammansatta och vanliga ord som presenteras tål att smakas på och klura över.  […] Varje uppslag bjuder på mycket att upptäcka och betrakta. De rimmade texterna är välkomponerade och lätta att läsa, innehållet i förklaringarna kortfattat och lättbegripligt, gärna med vuxen medverkan. Sammanfattningsvis är detta en ABC-bok som förmedlar språkglädje, gynnar språkutveckling och är kul att läsa många gånger, även för den som redan kan sitt alfabet. Helhetsbetyg: 4. – Tine Billing, BTJ”

Och för den extra nyfikna så ser BTJs betygsskala ut enligt följande:

5 – Briljant

4 – Mycket bra

3 – Bra

2 – Ordinär

1 – Undermålig

Bättre start på veckan och på födelsen av min bok kunde jag faktiskt inte få.

 

Det här inlägget postades i Debut, Mia Kim och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s