En oinspirerande höst

 

Veronica Almer press1Hösten har inte riktigt blivit som jag har tänkt mig, all den tid jag förväntade mig ha till företaget och skrivandet, den har liksom bara försvunnit, drunknat i VAB. Mina senaste inlägg har alla berört sjukdomarna i familjen som inte riktigt tar slut. Vardag som krossas och hur man hittar skrivtid i det. Den här veckan blir också ett kort inlägg som jag måste skriva i all hast för båda barnen är hemma. Igen. Vattkoppor står på menyn idag så kan erkänna att inspirationen inte direkt blommar när jag sitter i denna sjukdomsdimma. Vilket är utmärkt med tanke på att jag förra veckan också valde att vara med för första gången i NaNoWriMo. Under novembermånad har man som mål att skriva 50 000 ord på sitt manus. Toppen tänkte jag, jag behöver ett konkret mål och samtidigt få dela det med andra, så man kan peppa varandra. Hela upplägget kändes bra… tills jag dagen innan hämtade hem sonen på förskolan för att han hade feber. Första november kom och vi hade plötsligt huset fullt av arbetare som skulle fixa värmepump, två barn, maken som vabbade och jag som skulle finna skrivro i det. Jag ville ge upp, detta var extremt även för mig, men sedan tvingade jag mig själv ändå. Jag blev avbruten 150 000 tusen gånger men tills sist nådde jag målet på 2000 ord, det blev till och med 2200. Så great. Dock har efterföljande dagar gått mindre bra. Sjuka barn innebär gnäll och oroliga nätter vilket inte direkt boostar skrivlusten. I söndags och måndags skrev jag inget alls. Jag började starkt och sedan har det bara gått neråt.

Annars är nu ”julsäsongen” helt inplanerad. Jag har bokat in signeringar nästan varje helg innan julafton. Böcker säljer ju väldigt bra till jul så det gäller att passa på. Det blir mestadels ICA Maxi men också i samband med julbord på en Gästgivargård och julmarknad i Hörby, i närheten av där vi bor. Inte glömma TellUs första december, jag och tre andra romanceförfattare kommer dela bord (Sara Dalengren, Christina Schiller och Sofia Fritzson). Det kommer bli en intensiv men kul period. Efter jag har gjort julsäsongen har jag bestämt mig för att avvakta med att boka in nya signeringar och istället fokusera på nästa manus.

Ursäkta för ett oinspirerande inlägg denna vecka men hoppas på förståelse. Ifall det är något ni undrar över när det kommer till hybridförlag, marknadsföring, skrivprocess osv passa på att fråga innan min tid här tar slut. Vi börjar nämligen närma oss ett nytt år, och med nytt år innebär nya bloggare på Debutantbloggen.

2 reaktioner på ”En oinspirerande höst

  1. Vattkoppsvabb är ju en ren tidsinvestering! Du kommer troligen aldrig att behöva göra det igen och behöver inte oroa dig för just den sortens frånvaro framöver.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s