Lördagsenkät: Gör om, gör rätt?

Debutantåret börjar närma sig sitt slut och nu har vi alla på Debutantbloggen äntligen släppt våra böcker. Men finns det något under det här debutantåret som inte riktigt blev som det var tänkt och som ni, om ni kunnat, velat göra annorlunda? 

Mia blogg

Foto: Jini Sofia Lee

Mia: Det har gått ganska kort tid sedan min debutbok släpptes, så det är lite tidigt att säga vad jag kunde ha gjort annorlunda. Allt är ju nytt för mig så jag har tagit allt lite som det har kommit och just nu är jag inne i, vad som kanske kan motsvara, förälskelsefasen. Det mesta känns ljuvligt och det är först om ett tag som jag kan reflektera över vad jag kunde ha gjort annorlunda. Men rent spontant kanske jag skulle önska att jag hade haft mer kunskaper i marknadsföring och mer tid till marknadsföring. Och att jag helt enkelt borde ha haft en tydligare plan innan boken kom ut. Men en lär sig hela tiden under processens gång och än så länge finns det inget som jag önskar att jag hade gjort annorlunda.

 

 

HelenaHedlund20171207013 kopia 2.jpg

Foto: Kicki Nilsson

Helena: Jag måste nog säga att det mesta har flutit på över förväntat bra och varit roligare än vad jag ens hade kunna föreställa mig. Även releasefesten/festerna blev ju fantastiskt bra tillslut, men om jag skulle få göra om året så hade jag kanske valt att slippa de där sista stressande sommarveckorna i ovisshet om hur själva boksläppet skulle gå till. Och jag borde ha använt mer av sommaren till att skriva på tredje boken (låst in mig i en sval källare för att få hjärnan att funka i hettan?) för att känna att jag hade mer marginal nu när annat arbete och dessutom oförutsedda och tidskrävande familjeangelägenheter fyller upp almanackan …

 

 

Emelie-Novotny_002_c Stefan Tell

Foto: Stefan Tell

Emelie: Jag önskar, precis som alltid, att jag hade haft mer tid för boken och boksläppet. Att jag hade tagit ledigt ett par veckor runt boksläppet för att fokusera på det och att jag då kunnat genomföra alla de idéer som jag hade om hur jag bäst informerar om och lyfter min bok. Men när Vänd rätt upp kom i början av juni har vi som mest att göra på jobbet och jag hade varken tid eller ork att göra allt som jag velat göra. Jag önskar också att jag hade ställt mer frågor till förlaget, allt sådant där som en ofta funderar över och sen låter vara för att en, eller jag, inte har tid att skicka det där mejlet och tänkt att tids nog får jag veta det jag behöver veta. Och så ångrar jag att jag inte har tagit mig tid att vara stolt. ”Du måste vara stolt?” undrar alla. Ja, det kanske jag borde, men jag har fortfarande inte kommit dit.

 

 

 

Veronica Almer press1

Foto: Jakob Almer

Veronica: Man ska egentligen inte ångra något, utan det som sker, sker. Men just när det kommer till mitt debutantår har jag fattat väldigt många företagsbeslut och då den biten är så himla främmande för mig kan jag nu i efterhand känna att jag kunde har gjort vissa saker annorlunda, som hade gynnat försäljningen och företaget mer. Ett exempel är att jag skulle ha tryckt boken i pocket istället för danskt band. Det skiljer några kronor och jag tror det hade gjort mitt försäljningspris mer lockande.

 

 

 

 

 

 

1

Foto: Pernilla Dahlgren

Linnea: Det är klart att det finns saker som kunnat gå bättre under året, men jag kan inte säga att jag ångrar något. Man lär sig av sina misstag, eller hur? Men en sak som jag kan ångra lite, och som inte riktigt har med boken att göra, är det där med skrivandet. Jag borde inte ha tagit en så lång paus i skrivandet, för det gjorde det väldigt svårt att hitta tillbaka till det. Det gjorde pressen större, på något vis. Med det sagt har det gått bra ändå, och nu skriver jag glatt på igen.

Det här inlägget postades i Debut, debutantåret, lördagsenkät. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s