En händelserik tid

Mia blogg

Foto: Jini Sofia Lee

Det är knappt två månader sedan min bok, Kluriga ordens ABC, släpptes och varje vecka sedan dess har det hänt spännande saker. Många frågar mig hur det går för boken och då antar jag att det är försäljningssiffror de frågar efter. Jag har inte haft någon aning, men har försökt räkna lite på det själv och kollat ungefär hur många bibliotek som har köpt in boken och så vidare. I förra veckan kom jag fram till jag nog borde ha sålt knappt 300 ex, om jag tog i, i överkant. Jag hade kontakt med mitt förlag av helt andra orsaker och då fick jag oväntat ett fantastiskt besked. Att vi var uppe i 1000 sålda exemplar! 1000 ex på mindre än två månader! Även om jag har levt med beskedet i en vecka nu kan jag fortfarande inte fatta att det är sant. Det känns helt otroligt. Jag är debutant och min bok är utgiven på ett litet förlag och ändå har boken sålt 1000 ex, redan! Jag är så tacksam. Tänk att det finns så många som har köpt min bok.

I förra veckan var det också en kompis som skickade en bild till mig som visade att min bok stod i skyltfönstret på Aspuddens bokhandel. Det var ännu en sådan grej som är så osannolik att det var svårt att ta in. Jag var tvungen att åka dit för att se det med egna ögon och jovisst, där stod min bok!IMG_6275

IMG_6276

Jag passade samtidigt på att kila in på biblioteket i Aspudden och hittade min bok där också. Efter det hade jag ett ärende till Hornstull och jag tittade på Bibliotekets hemsida och såg att även biblioteket i Hornstull hade min bok. Jag tog därför en tur dit också. Där gick jag runt och letade efter min bok på alla tänkbara ställen utan att hitta den. Jag kollade på hemsidan igen och såg att boken hade blivit utlånad under tiden jag var på väg dit. Det gjorde mig så glad. Boken har precis börjat anlända till några bibliotek och jag ser att den är utlånad på flera ställen redan.

IMG_6272

Vad hände mer i förra veckan då? Jo, jag fick hem en låda med böcker. Nämligen den nya novellsamlingen som jag medverkar i. #Älskanoveller – Nyanser av passion. Det den andra novellsamlingen i år, och den femte totalt, som jag medverkar i. Det vankas releasefest för novellsamlingen den 27 november kl 17.30-19.30 på Engelen, Kolingen i Gamla Stan i Stockholm.

IMG_6270

Och vad mer då? Jag medverkade på Koreanska skolans dag och sålde min bok på plats i lördags. Jag har tidigare suttit i styrelsen för Koreanska skolan och min äldsta dotter har gått där på lördagar. Vi har båda haft paus från skolan i 1,5 år, men i lördags var vi alltså båda där igen. Min dotter var med mig som en hjälpreda och det var väldigt trevligt att ha henne med mig och att träffa alla gamla bekanta.

IMG_6292

Vilken vecka det har varit! Nu ska jag bara försöka smälta allt!

2 reaktioner på ”En händelserik tid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s