Vad jag tänker, men aldrig säger

Veronica Almer 4

Foto: Jakob Almer

Tänk, nu är det verkligen inte många veckor kvar här på Debutantbloggen, mitt sista inlägg planerade jag att ägna åt en reflektion över året som har gått. Men idag får det bli ett lättsamt inlägg. Det har blivit en del signeringar den senaste tiden och vid förra helgens julmarknad hade jag för en gång skull med mig sällskap, min man Jakob. Han blev en aningens förvånad över alla dess kommentarer man som författare faktiskt får. För min egen del har jag vant mig, för det är samma kommentarer som upprepas och det kvittar egentligen var jag står. Så varför inte sammanfatta detta väldigt fina bemötande man får av vissa? Vanligtvis ler jag och ger ett politiskt korrekt och snällt svar men i det här inlägget tänkte jag vara lite busig. I rött kan ni läsa vad jag egentligen hade velat svara. Då kör vi.

(Känner att jag måste vara övertydlig, jag säger verkligen inte det i rött, tänker det, samtidigt som jag ler och är trevlig 😉

Min inledande fras: Hej, hej, är ni intresserade av en kärleksroman/ romance?

 • Vad är romance? Jadu, det är världens mest sålda genre. Den är kvinnostärkande och så där upplyftande som alla genrer bör vara. Alternativt förblir jag tyst för jag är såå trött på att ständigt svara på den frågan.
 • Kärlek? Läser inte sånt skit! (Och personen ser ut som att jag erbjöd hen en dos av pesten eller nåt) Nähä, men det hade kanske inte skadat? Satt lite färg på din dystra tillvaro.
 • Kärlek? Det har hon tillräckligt av hemma (sagt av mannen som går intill kvinnan). Kvinna ler lite obekvämt. Ok, undrar var din fruga säger om det? Och kan man ens få för mycket kärlek?!
 • En variant på den, kvinnan själv säger; Jag har tillräckligt med kärlek hemma. Men den stora frågan till den här kommentaren; måste man ha ont om kärlek för att läsa romance? I mitt tycke, nej. Man läser inte deckare för oboy, nu har jag inte mördat någon på länge och behöver läsa om det. Eller jag hoppas det inte är så!
 • Är det du som har skrivit boken? Nej, jag säljer min författarväns bok och har lånat hennes namnbricka. Vi ser dessutom likadana ut, det är därför det är mitt enorma ansikte på roll-upen här intill och visitkorten framför dig.
 • Var har du för erfarenheter av att skriva? Har du gått någon kurs? Oj, jag visste inte att det var en arbetsintervju, då hade jag tagit med mig mitt cv.
 • Kvinnor som passerar med vagnen full av barn istället för varor. Hon tittar upp och säger beklagande: Förlåt jag hinner verkligen inte läsa. Känner igen paniken i blicken och svetten som rinner i pannan. Nickar förstående och önskade att jag hade en kopp kaffe och lite barnpassning att erbjuda.
 • Har redan alldeles för många böcker hemma. Den kan jag inte argumentera med, utan mitt ständiga svar är: JAG MED 😉
Det här inlägget postades i Debut, Veronica Almer. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Vad jag tänker, men aldrig säger

 1. Elisabet Nielsen skriver:

  Jag har läst och skrattat och skrattat och läst om vartannat. Det märkliga är att jag sitter kvar på stolen, för jag har förbaske mig skrattat så jag nästan trillat av stolen. Klockrent, Veronica!

 2. Anna Alemo skriver:

  Hahahaha 😂 Bra svar! Nu är jag beredd inför eventuellt kommande signeringar 😉

  • Veronica Almer skriver:

   Det slår aldrig fel, samma sak vid varje signering, i alla fall för min del 😉 Lycka till med dina kommande signeringar 🙂

 3. kuggekugge skriver:

  Hahahah! Älskar detta! Speciellt: ”Nej, jag säljer min författarväns bok och har lånat hennes namnbricka. Vi ser dessutom likadana ut, det är därför det är mitt enorma ansikte på roll-upen här intill och visitkorten framför dig.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s