Lördagsenkät: Julefrid eller julstress?

Nu börjar julen verkligen stå för dörren, så dagens fråga är vad bloggarna tänker göra med julledigheten. Blir det extra skrivtid eller kanske paus från allt vad böcker heter?

 

HelenaHedlund20171207013 kopia.jpg

Foto: Kicki Nilsson

Helena: Just själva juldagarna fyller sig själva med allt som hör till i form av matlagning, städ och pyssel, besök och ivriga barn. Men under kvällarna kommer jag nog ha svårt att inte i alla fall läsa igenom det jag har skrivit under denna vecka. Kanske lägger jag till en mening eller två, grovredigerar och prövar mig fram med rytmen. Men några enorma ambitioner har jag inte. Någon bra film vill jag också hinna se.

 

 

 

1

 

Linnea: Jag hoppas att jag kommer få lite extra tid till skrivandet, men det är  inget jag räknar med. Antagligen kommer det bli fullt upp med julstök och julmys, och dessutom har jag plugget som borde uppta eventuella luckor. Meeen … jag tycker det är lite extra fint när jag lyckas få till skrivstunder under julen, och det är dessutom skönt med julpauser emellanåt. Det blir nog inget plugg i alla fall.

 

Emelie-Novotny_075_c Stefan TellEmelie: Efter att ha jobbat flera år i julhandeln på olika sätt är det här med jul lite extra stressigt och laddat för mig. Vi har en utspridd familj, så det är många som ska besökas och många som ska hälsa på. Därtill har vi två födelsedagar i familjen, min farmor i mellandagarna och mitt barn på nyårsafton. Med det sagt så menar jag att julen brukar fladdra förbi alldeles för fort för att jag ska kunna få ro till att vare sig läsa eller skriva. Jag hoppas att jag ska kunna bygga lego och spela spel med mitt barn – sånt som vi sällan hinner annars och kanske gå ut naturen. Därefter kommer det ett helt nytt år att fylla med skrivande!

 

Mia blogg

Foto: Jini Sofia Lee

Mia: Jag brukar inte känna så mycket stress eller måsten under julledigheten. Det är mest innan jul som det är mycket som ska fixas. I år blir julen lite annorlunda för mig då jag några dagar innan jul ska operera ena foten och vara sjukskriven i två veckor. Detta innebär att jag antagligen varken kan gå ut särskilt mycket eller kan handla eller vara ute och göra någonting med barnen. Jag är helt enkelt förpassad till att vara hemma och faktiskt ta det lugnt. Jag hoppas att det i sin tur innebär lite extra skriv- och lästid. Och det är ju faktiskt precis vad jag vill.

 

 

Veronica Almer press1

Foto: Jakob Almer

Veronica: Tidigare år har all ledig tid gått åt skrivande, likaså julen. Det har alltid varit en balans mellan att hinna skriva så mycket som möjligt och att hinna vara med min familj. Men just i år är tanken att inte stressa med skrivandet. Det är fördelen med att jag i höst har kunnat jobba med skrivandet på ”riktigt” på vardagarna när barnen varit på förskolan. Så för första gången på länge blir det en lugn jul där jag ska försöka att inte stressa utan bara njuta och mysa med min familj. 

Annonser
Det här inlägget postades i lördagsenkät. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s