Att våga

Ina Lagerwall

Mitt första darrande blogginlägg. Är det någon som kommer att läsa? Kommer jag att kunna skriva något alls som någon annan kommer att vilja läsa? Dessa tankar som jag känner så väl igen från mitt skrivande. Hur jag tvekat, fegat och bangat ur. Vem är det som skriver och skriver och aldrig vågar trycka på sänd? Tillslut vågade jag iallafall, vågade ta det där första tvekande steget och gå en skrivarkurs. Första gången jag skulle skicka iväg en text så att mina kurskamrater skulle få läsa var hemsk! Men det var inte slut där inte. Sedan gällde det att våga ta till mig den respons jag fick ifrån andra. Och för att inte prata om att våga ge ärlig och uppmuntrande respons till andra.

Att gå skrivarkurser är det bästa jag gjort. Utan dessa hade det inte blivit någon bok. Det är ovärderligt att få och ge respons. Texten och skrivandet blir så mycket bättre än om jag hade suttit själv och skrivit. Jag har så länge jag kan minnas haft en drivkraft inom mig att skriva ner saker. Oftast blir det scener i form av korta beskrivningar av händelser och personer som kommer ner på pappret. Skrivarkurserna gav mig verktygen att pussla ihop mina små texter, tankar och idéer som fanns i byrålådan. Jag fann mitt sätt att skriva, mina litterära fingeravtryck.

Min längtan att klara av att skriva en längre berättelse och få dela med mig av den har alltid funnits och nu, det här året, 2019, blir det äntligen av!

Vi går varvet släpps till sommaren, den hade aldrig kommit till utan alla personer som läst och vågat ge ärlig respons. Boken hade aldrig kommit till om jag inte vågat låta andra läsa.

Det är så lätt att låta den där kritiska rösten ta över. Den som säger: Nehädu, dina texter är inget spännande alls, lägg ner, gå och diska istället! Våga stanna kvar, trycka på sänd. Det är svårt, jag brottas med det hela tiden.

Någon som kan gissa gåtan förresten? Vem är det som går och går men aldrig kommer till dörren?

Annonser

Om Ina Lagerwall

Debuterar med Vi går varvet som kommer ut på Rabén och Sjögrens förlag sommaren 2019.
Det här inlägget postades i Debut, Ina Lagerwall och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till Att våga

 1. PS. Min bok heter Malcolm Swahn privat detektiv

 2. Hej Ina. Jag skulle bli jätteglad om du vill läsa min 1 inledning till min detektiv roman. Den finns släppt här på min blogg sida som heter Kalles Tryckeri. Dock bara prologen. Men skulle bli jätteglad om du vill läsa den och säga vad du tycker. Var ärlig jag tål kritik. Mvh Markus Sixtenstam

  • Ina Lagerwall skriver:

   Hej! Vad roligt att du också skriver! Det finns jättemånga bra kurser man kan gå för att få och ge respons och utveckla sin text. Jag har läst på Linnéuniversitetet men det finns också många folkhögskolor och privata aktörer som har kuser. Lycka till med ditt skrivande!

 3. Sofia Hedman skriver:

  Så roligt, Ina, att du har kommit så här långt! Jag har, sedan jag läste dina texter på Linné-kursen du gick, varit säker på att du skulle komma hit, och jag har väntat! Och jag tror att jag vet vem som går och går. Visst är det väl Liv!? Bästa lyckönskningar i ditt fortsatta skrivarliv från Sofia Hedman

  • Ina Lagerwall skriver:

   Tack Sofia för dina fina ord! Du är ju en av dem som läst och gett respons så att jag och min text har kunnat ta oss vidare. Tack vare dig så blir det en bok nu!
   Det är Liv i Vi går varvet som går och går, runt, runt i skolans korridorer för att mota rastlöshet, bara för att ha något att göra, för att något ska hända. Och det gör det tillslut!

 4. Anneli skriver:

  Som jag känner igen mig! Tack!

 5. Carina skriver:

  Vad härlig text!
  Tack för dina ord och att du delar med dig!
  Jag följer dig med glädje!
  Kusin Carina

 6. Jag tror att det är klockan som går och går men aldrig kommer till dörren. Ska bli intressant att följa dig på Debutantbloggen och inspireras av alla inlägg. Lycka till med din bok!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s