Mitt mission 2019: att hjälpa och trösta trötta småbarnsföräldrar

Då var det dags för mig att skriva mitt första inlägg! Att jag är med här beror uteslutande på mitt yngsta barn. Det äldsta barnet sov som en liten ängel från att han endast var några veckor gammal, vilket gjorde att vi tänkte att det kanske var en bra idé att försöka skaffa syskon ganska tätt. Nitton månader senare föddes ett unge som tyckte att sömn var väldigt överskattat, och ett och ett halvt år senare åkte jag in akut med ambulans till ett väntande stroketeam då mina ben plötsligt inte bar mig. Men jag hade ingen stroke, och jag hade heller inte MS vilket jag utreddes för på grund av alla mina märkliga neurologiska symptom. Jag var tydligen bara trött.

”Bara”. Nåja.

I botten är jag journalist och jag lade ner ett grundligt researcharbete för att hitta något att läsa på temat, men det fanns ingenting att läsa som handlade om sömnbrist riktat sig till småbarnsföräldrar. Eller jo, det fanns olika varianter av ”håll ut” och ”det ÄR tufft med sömnen i början” insprängt i andra föräldraböcker, men ingenting om hur fasen man skulle överleva flera år av att inte få sova.

När hon väl började sova bättre och jag kom ut ur sömnbristdimman så var jag euforisk över all min nya energi och kände att jag behövde använda den till att skapa något som gjorde att fler slapp genomlida det jag hade gjort. Resultatet kommer i augusti år, en populärvetenskaplig fack-/handbok där jag intervjuat professorer, sömnforskare och andra experter för att ihop med min egen historia bli den där boken jag själv så desperat letade efter när jag mådde som sämst. Jag hoppas och tror att den kommer hjälpa mängder med nyblivna föräldrar och är SÅ GLAD över att dessa år kanske inte behövde vara förgäves.

img_2718

Här kommer jag skriva på fredagarna framöver, och det är så himla kul att få blogga i realtid om vad som händer exakt just nu, inte om hur det har varit eller hur något kommer att bli. På mitt kylskåp sitter en utskriven lapp med orden UTGIVNINGSPLAN och en massa datum och det känns helgalet att det handlat om mig. Om min bok! ”Omslag klart: 1 april” står det till exempel och varje gång jag ser det blir jag helt nipprig. Jag ska få ett omslag till min bok!? Så självklart (vore ju märkligt med en bok utan omslag) men ändå. Hjärtat tar ett extra skutt.

Just nu är jag mitt i redigeringsfasen. Jag har fått tillbaks mitt råmanus den första gången av tre, och håller som bäst på att beta av kommentarerna från min härliga redaktör Elin på Ehrlin publishing. Till min stora glädje så känns det som att vi tycker samma om många saker, hon jublar över mina favoritstycken och påpekar brister i precis det som jag själv känt att jag haft problem med. Och så kommer hon med annat som jag inte direkt håller med om, vilket gör att jag måste tänka om och vrida på saker för att se det ur ett nytt perspektiv. Inte helt lätt för en som är dålig på att killa sina darlings, men ack så lärorikt och välbehövligt.

Och så roligt att få dela detta med er! Är SÅ glad och stolt över att blivit utvalt att blogga här i år. Så roligt vi ska ha!

 

Annonser
Det här inlägget postades i Debut, Mirijam Geyerhofer. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Mitt mission 2019: att hjälpa och trösta trötta småbarnsföräldrar

  1. Vad spännande! Är bekant med Carl-Johan Ehrlin och även Kevin som arbetar på förlaget, du får hälsa från Annelie som jobbade med dem på Saab. 😉 Stort grattis till utgivning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s