Lördagsenkät: Vilka skrivmål har du 2019?

Ett nytt år har precis börjat och ligger framför oss som en oskriven bok. Vad har du för mål eller planer gällande ditt skrivande 2019?

Pia

Pia Kask
Pia Kask, fotograf Magnus Johnsson

Mina skrivmål och dito planer för 2019 är dels att leverera ett läsvärt inlägg på debutantbloggen varje måndag (förstås😉) men även att skriva klart råmanus till uppföljaren till min debutdeckare Bestraffaren. Det kommer att bli tufft men fantastiskt kul! 

Blir det några minuter över hoppas jag hinna börja på några novelleridéer inspirerade av Black Mirror, en obehaglig, tankeväckande men galet bra serie på Netflix.

Jens

Jens Mattsson
Jens MattssonMitt mål för året är ju självklart att debutera och att boken blir så bra som möjligt. Men också att jag ska få färdigt de tre manusidéer jag har jobbat på så att jag vet att jag har något på gång till nästa år med. Jag tror att det blir utmanande men roligt.


Anna

Anna Alemo
Anna Alemo

Det största och viktigaste målet är att omvandla mitt råmanus av Emmas nya liv till en färdig bok. Det ska bli oerhört roligt att få hjälp av en redaktör för att göra det. Och såklart lite nervöst. Jag har ingen som helst aning om vad jag kommer att få tillbaka efter första rundan.

Förutom detta är planen att redigera mitt andra manus (uppföljaren till Emmas nya liv) och sedan börja skicka ut det till förlag. Det är förmodligen inte lätt att få någon att intressera sig för en uppföljare, när den första boken inte ens har kommit ut. Men det känns ändå lika bra att köra på. Sen ska jag börja med mitt tredje manus som är helt fristående. Den tredje, och sista delen, om Emma får vänta just nu.


Ina

Ina Lagerwall


Just nu ligger mitt manus hos min redaktör och jag antar att det kommer bli minst en redigeringsrunda till innan boken kan gå i tryck. 
Under våren har jag gått ner i tjänst för att kunna ha en skrivardag i veckan. Så på onsdagar ska jag sitta och förhoppningsvis skriva på någonting nytt! Mitt mål är att se skrivandet som ett jobb, mota prestationsångesten och att ha roligt medans jag gör det!


Mirijam

Mirijam Greyerhofer
Mirijam Geyerhofer

Förutom att ge ut min fackbok om sömnbrist så ska jag sätta tänderna i ett skönlitterärt manus som legat i datorn under ett gäng år. Medan jag skrivit på mitt råmanus för fackboken så har den andra texten fått vila ordentligt och nu har min hjärna helt undermedvetet kommit på mängder av bra intriger och ett par nya personer som måste få vara med. Det ska bli jättekul att få jobba med en text utifrån min egen fantasi istället för att författa manus med hjälp av medicinska artiklar på akademisk engelska. Jag längtar efter att få ta ut svängarna och slippa vara så himla korrekt och faktabaserad i mitt skrivande. Min plan är att delta i NaNoWriMo och ha ett färdig råmanus innan året är slut. Och att hela tiden fokusera på att det ska vara kul – är det inte roligt så gör jag fel!

Det här inlägget postades i Debut, Debutantbloggare 2019, lördagsenkät. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s