Min skrivplats: köksbordet (på natten)

img_3095

Här har jag suttit i tusen miljoner timmar känns det som. Ibland försöker jag med soffan, eller sängen för den delen, men köksbordet är min bästa kompanjon när det kommer till att verkligen få något gjort. Jag bor på våning sex så det är väldigt fin utsikt, och solen går som synes ned precis i mitt blickfång. Dock skriver jag oftast när det är helt kolsvart  ute, eftersom min skrivtid är när barnen somnat.

Jag vet inte hur många nätter jag har suttit och gnuggat mig i ögonen och gäspat så det knäpper i käkarna, men det är många. Ironin ändå, att skriva en bok som tar upp de stora riskerna med att tumma på sömnen, och ändå snubbla i säng långt efter midnatt för att sedan tvingas kliva upp i ottan till det morgonkaosiga småbarnslivet.

JAG SKA ALDRIG MER SKRIVA NÅGON JÄVLA BOK! tänker jag ofta, men det handlar ju inte om att skriva bok, det handlar om att vara en egenföretagande småbarnsmamma med alldeles för mycket att göra. Det är få förunnat att få sitta ostörd i en alpstuga och låta kreativiteten flöda under långa sammanhängande perioder, men ptja. Det är som det är.

Fredagar har jag nästan alltid stängt på mitt ordinarie jobb och har istället skrivdag, då går jag oftast till Malmö stadsbibliotek efter förskolelämningen. De bästa platserna – på våning tre i Ljusets kalender – är alltid redan tagna av de mest morgonpigga studenterna, men har man tur så finns det plats i botten i alla fall. Där sitter jag och knappar på min dator och tittar snett på ungdomar som låter för högt och känner mig mallig inombords för att jag skriver en bok. 

Och herregud vad jag ska sova gott när den boken är klar.

Mirijam Greyerhofer

Mirijam Geyerhofer

Det här inlägget postades i Debut, Mirijam Geyerhofer. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s