Jaha, vad ska ni ha på er på Bokmässan då?

Mirijam Greyerhofer

Mirijam Geyerhofer

När allt jobb med boken känns övermäktigt mentalt så brukar jag istället lägga orimligt stora mängder energi på att dagdrömma och fantisera om hur det känns när boken är klar på riktigt. Ungefär samtidigt som jag slet mitt hår med att få ihop de sista lösa trådarna i råmanuset så var det fullt Bokmässekalas i Göteborg, och bäst jag satt och jobbade så upptäckte jag till min stora förvåning att jag hade bytt ut Scrivener mot Pinterest och börjat skapa en lookbook med outfits för Bokmässan 2019. Hehe. Det gjorde kanske inte att texten blev klar snabbare, men inspirationen fick sig en knuff i rätt riktning ändå.

Andra saker som tagit fokus från min skrivtid är instagramscrollande, podlyssnande och diverse andra aktiviteter på temat ”hitta fler debutanter som redan gett ut sin bok”. Jag kollar på hur de har pyntat på sina releasefester, vilka kändisar som de verkar haft extra god kontakt med och hur de ser ut på sina författarporträtt.

Det här med att fastna i annat när det egentligen är bråttom med något viktigare, det är att prokrastinera, absolut. Men för mig är det även helt livsnödvändigt att med jämna mellanrum påminna mig själv om att det kommer en tid när detta slit är över. Det är inte helt enkelt att balansera ett fackboksmanus med att driva eget på heltid (eh, minst) och småbarnsliv. Då måste en ju få drömma om livet på andra sidan, livet som debutant. Och i det livet ingår det helt säkert ett par perfekta svarta jeans och nya sneakers, det får vi väl ändå vara överens om?

Det här inlägget postades i Bokmässan, Debut, Mirijam Geyerhofer. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s